Током НЕДЕЉЕ 09.02.2023.

Нажалост, сведоци смо завршне фазе процеса велеиздаје која се врши над народом и државом Србијом, у чему су учествовале све претходне владе и представници разних политичких структура, заједно са овом последњом, нелегитимном.

Нелегитимни Србија

Видео снимак прегледа недеље можете видети на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ ОВДЕ: 

Преговарачки округли сто у Приштини

31. јануара 2023. године, у америчкој амбасади у Приштини организован је затворени округли сто представника заједница, односно косовске политичке сцене и власти на тему, како је наведено - формирања заједнице србских општина на Косову.

И тако су Сједињене Америчке Државе, уз помоћ међународне заједнице „преузеле ствар у своје руке“, како би помогле косовским властима да формирају заједницу општина са србском већином, и тако испоштују договор потписан са србском страном у Бриселу. 

Политички представници Европе настављају да долазе, прете, уцењују, па затим одлазе... 

А Резолуцију Уједињених нација 1244, давно потписану, нико ни не помиње.


Србски голоруки народ се оставља на милост и немилост шиптарским властима. У последње време Срби бивају оптужени, нападнути, претучени - на правди Бога. Као по утврђеном и организованом плану. Разочарани и издани од стране Србије, једино што осећају јесте огроман притисак од стране Шиптара.

На административним прелазима Шиптари сакупљају податке о Србима који улазе и излазе са територије Косова и Метохије.

На онлајн седницама Приштина доноси одлуке о експропријацији земљишта у општинама Зубин Поток и Лепосавић. Одузима се земља Србима, све више и више.

Експропријација Србске земље од стране ТЗВ. Републике Косово

Србски народ организује протесте у својим општинама, али не жели да изазива инциденте који би прерасли у даљу ескалацију на територији Косова и Метохије.

А у Београду, самопрозвани и нелегитимни председник Србије изјављује да је крајње време да се формира заједница србских општина. Он доноси питање Косова и Метохије у нелегитимни Парламент у коме расправе, свађе и међусобни обрачуни зарад стицања политичких поена само подсећају на један циркус који не представља ништа друго него доказ да овом антисистему коме сви они служе - треба да дође крај.


А РЕШЕЊЕ за заустављање свих патњи, сукоба и коначни улазак у Златно доба мира, слободног живота за све нас ПОСТОЈИ.

Привремена Скупштина народа достојног Србије

Привремена Скупштина народа достојног Србије је досад одржала тридесет четири седнице и донето је преко триста одлука које су све у корист народа.

А на једној од седница, одговарајући на питања, др Душан Дунђер је изјавио више пута како се може решити питање Косова и Метохије, које представља колевку нашег хришћанства. Оно је враћено у Уједињене нације и не може да се прода на начин како је замислила владајућа елита. Штагод наводили - истина је само једна и она полако излази на видело.

Др Дунђер је навео и да ми, народи Србије нисмо сами. Сама је само ова нелегитимна власт која мора да спроведе до краја агенду коју је потписала. Они немају подршку народа и цркве. А ми никада нећемо бити сами, закључио је др Дунђер.

Др. Душан Дунђер, Стручњак за безбедност - емисија Актуелности

30. јануара 2023. године хрватски председник Зоран Милановић је, одговарајући на питања новинарима у Петрињи о тренутној ситуацији у Европи изјавио да је очекивано шта је Русија учинила са Кримом и деловима Украјине. 

Он је подсетио да је Међународна заједница прва анектирала Косово и отела га од Србије. Када се то једној држави направи, без воље саме државе, како је рекао, онда је било само питање када ће Руси или било која друга држава исто то урадити. 

„Ово није довођење у питање Косова, него целог концепта“, рекао је хрватски председник. Једна страна се понаша као да има право на све, а када друга страна исто то уради - у овом случају Русија – онда се то назива криминалним чином.

Хрватски председник Зоран Милановић

А окупљеним новинарима хрватски председник је рекао да они уопште не схватају реалну ситуацију на терену, и да свој посао доживљавају као семинарски рад.

Такође је изјавио да је слика свих медија како у Хрватској тако и у Европи иста - да све што говоре није истина. Новинари само морализују док све више држава срља у сукоб.


Почетком фебруара месеца 2023. године др Душан Дунђер је отишао у званичну посету Африци где је, учествујући у разговорима са представницима народа овог великог континента, заступао србске интересе са намером да учврсти положај наше земље и њену улогу у будућој констелацији читавог света.

Африка: Душан Дунђер и Мохамед Нахбан у посети

Такође, др Душан Дунђер је заступао интересе народа и државе Либије, као њен носилац агремана за војна, политичка и економска питања. Његов боравак и учешће у разговорима неминовно ће допринети јачању сарадње Либије са Истоком као и окретање ове државе ка Русији.

А што се тиче нашег региона, може се закључити да боравак и учешће др Дунђера у Африци има значај не само за Србију него и за све балканске земље с обзиром на догађаје у Руској Федерацији крајем прошле године.


Тачније, на конференцији коју је организовало Удружење Суверених Русина дате су полазне основе за будућност свих држава Балкана, као и земаља средње Европе, Русије, Украјине и Румуније

Међународни центар Матица Русина и делегација Привремене Скупштине народа достојног Србије

Децембра 2021. године титулар овог центра дао је мандат председнику Руске Федерације господину Владимиру Владимировичу Путину да врати сувереност на територији Русије и у земљама бившег СССР-а, а у децембру месецу 2022. године за враћање суверенитета свим земљама из бивше СФРЈ додељен је мандат србском вожду Душану Дунђеру у току посете наше делегације у Москви. Овим мандатом се даје пуно право и овлашћење србском народу како би обновили уставни поредак према Уставу СФРЈ из 1953.године на целокупној сувереној територији СФРЈ почевши од суверитета Србије и србског народа у оквиру и под заштитом суверене државе, Сувереног Руског Савеза (РУС).

Делегација Привремене Скупштине народа достојног Србије на челу са др Душаном Дунђером добила је позив за поновну посету Русији већ средином фебруара на даље договоре и усаглашавање планова.


У емисији која је била приказана на руском ТВ каналу РОССИА1, Јаков Кедми, познат и као Јаша Казаков, израелски политичар и дипломата, изјавио је да Русија неће заборавити Србију

Овај велики познавалац геополитике, који од 2014. године често гостује у емисијама и у дебатама по питању руске спољне политике, рекао је да је на Балкану, у ствари, започео отворени рат против Русије. Распад као и подела Југославије која је затим уследила, у ствари била је операција против Русије.

Јаков Кедми - Јаша Казаков, руско - израелски политичар и бивши дипломата

Кедми је и навео да су бандитску републику Косово створили Американци и Немци, иначе засновану на лажима банди косовских злочинаца. Њима су здушно пружали подршку припадници терористичких организација, који су и сами ратовали против Србије на Косову, као и у Босни и Херцеговини.

Кедми је на крају изјавио да верује да, када се све ово заврши, Русија неће заборавити Србију и помоћи ће јој да се опорави од штете коју је претрпела.


3. фебруара 2023. године РТ Балкан је објавио да је влада Руске Федерације одобрила Србији отплату кредита у рубљама и у вези с тим наложила потписивање споразума између две државе.

Ова одлука се односи на споразум из 2013. године, а тиче се извозног кредита од 800 милиона долара за модернизацију србске железнице, затим кредита од 500 милиона долара за помоћ буџету Србије, као и преосталих задужења везана за кредит из 2019. године за железничку инфраструктуру и споразума о измирењу дуга из времена Југославије.

Русија рубља

Ова одлука владе Руске Федерације је донета у циљу наставка јачања пријатељских односа Москве и Београда.

Након увођења санкција против Русије, Москва је појачала употребу своје националне валуте у односима са другим земљама што је, ако боље пратимо развој ситуације на економском плану, и другим земљама које сарађују са Руском Федерацијом – добро дошло.


Од 25. до 29. јануара 2023. године одржан је међународни филмски и музички фестивал Кустендорф, 16. по реду, на Мокрој Гори. Идејни творац и оснивач овог фестивала Емир Кустурица већ годинама окупља велика имена светске кинематографије и упорно наставља са својом мисијом насупрот општим дешавањима пуних изазова у нашој земљи као и у читавом свету.

Емир Кустурица међународни филмски и музички фестивал Кустендорф

У интервјуу датом за РТ Балкан, наш познати редитељ је изјавио да управо у овом рату који се води против православља- култура има пресудну улогу. Он такође тврди да је апсолутно уверен да ће култура тријумфовати, као прави тријумф слободе, јер без опстанка културе и уметности, како каже, нестаће и све остало на планети.

У наставку интервјуа за РТ Балкан, Емир Кустурица је навео да су сви процеси који се сада дешавају на међународном плану започети још са Другим светским ратом, и да се историја, у ствари, врти у круг. „Идеја нацизма још увек живи“, како је навео, „ као најоргнизованији и највиши степен расизма, само што је сада променио свој облик деловања, због тежњи непријатеља да поразе Русију.“

А што се тиче ситуације са Косовом и Метохијом, Кустурица је закључио да насупрот поражавајућој чињеници да наш народ све више показује знаке да неће опстати, пливање за часни крст у Црној Гори и скандирање младих људи да су Црна Гора и Србија једна фамилија, уливају наду, јер како је навео: „пропасти нема кад се избориш за оно што ти треба.“ 

„Мислим да је најважније очувати достојанство, имати идеју шта је добро, а шта зло. Мислим да ће Србија успети у томе без обзира на тежину овог поновљеног сценарија из Другог светског рата", закључио је у овом интервјуу наш уважени редитељ.


Шаљемо подршку нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. 

Желимо да и у њиховим домовима и окружењу влада слобода, мир, правда, слога и истина.

Sveti Sava

И у то име - Устанимо у братству и слози, заштитимо себе и своју породицу, свој народ. Кроз све нас тече иста крв, и на то нас позива и отац Светог Саве, Стефан Немања у свом ЗАВЕШТАЊУ КРВИ.

ЗАВЈЕШТАЊЕ КРВИ
(Стефан Немања, Велики жупан свом сину Растку о генетици - завештање крви.)

„И запамти, чедо моје, крв и крв чини народ. 

Крв је вјечна. 

Крв новорођеног дјетета стара је хиљаде година. 

Дјетешце је младо, а крв у њему је она стара крв која је протицала у жилама његових предака још прије хиљаде година. 

Људи се рађају па нестају, а крв остаје. Она се претаче из једнога у другога човјека.
И моја крв, чедо моје мило, тече у твојим жилама. 

И да ти ниси наумио ићи кроз живот и вријеме не тјелесним и крвним струјама, него на духовним крилима, и твоја би крв потекла у твојој дјеци. 

Али ти имаш своја веља духовна чеда и она ће тебе носити у дубоке вијекове и далека времена. 

Чедо моје мило, као што велика ријека тече кроз клисуре у поља, тако кроз времена тече крв и претаче се из нараштаја у нараштај и из вијека у вијек. 

Шта је онда човјек него мали суд у коме се вјечна и света крв преноси с покољења на покољење. 

Зато крв не припада човјеку него народу. 

И не лије се никад за једнога него за народ. 

И зато дође вријеме кад се не пита ко си и какав си, него чије си крви: или СрБске или Угарске, или Грчке или Аварске. 

У то страшно вријеме кад замукну сви језици, крв проговори језиком свих предака. 

И не пита се ко си и какав си, него чије си крви собом заитио. 

Чеда моја, по крви мојој и духу мојему, нека у вама никада не буде мрзости на туђу крв, некмоли на крв братску. 

Крв человјеческа је света и у свима нама тече из једног источника. 

Свима нам је од Бога дана. 

Ничију крв не проливајте зато што је из туђега племена или народа. 

Али, чедо моје, љуто браните крв своју ибо у њој јест крв предака наших. 

Никоме не дајте да лије нашу крв зато што је срБска. 

Миром на рат идите и ратом мир чините. 

Љубављу на љубав идите, али крвљу крв срБску браните.”

Застава Грб Немањића

Leave a Reply

Your email address will not be published.