...наставак из претходног чланка.

Током Недеље - 31. март 2024. део 3. од 3

У Бањалуци је заказана посебна седница

А у Бањалуци је заказана посебна седница Народне скупштине Републике Српске.
Планирана је само једна тачка дневног реда, где ће се говорити о актуелној безбедносној и политичкој ситуацији у окружењу као и о притисцима и мерама које се примењују на Републику Српску.

Председник Парламента верује да ће се постићи консензус свих страна, јер је ово политички тренутак када је потребно да се заштити Република Српска која је јасно опредељена за пуно поштовање и дословну примену међународног права и Дејтонског споразума.


Судбина зграде Генералштаба Србије

Док се већ данима тема судбине зграде Генералштаба Србије коју је НАТО бомбардовао 1999. године развлачи по страним новинама, где се ниподаштава народ Србије који слуша изјаве тзв. председника који „умире од смеха“, како каже на писање „Њујорк тајмса“. У чланку истог се наводи да је ово изузетно важно здање, које представља симбол агресије и тероризма над народом, решио да претвори у некретнину која би се предала за комерцијалне сврхе Џареду Кушнеру, зету Доналда Трампа.

А у исто време, они који су бомбардовали наш народ и нашу земљу се не заустављају.

И даље се покушава да тзв. Косово добије статус придруженог члана Парламентарне скупштине НATO-а, што је мимо разумевања шире публике. 

Следећи корак, у случају добијања статуса придруженог члана, било би пуноправно чланство у НАТО пакту. 

Одлуке Привремене Скупштине народа достојног Србије донете на више седница одржаних од оснивања, заштитиће нашу покрајину и територију и спречити, уз помоћ савезника, реализацију планова удружених непријатеља (одлука о УН Резолуцији 1244; поништење УНИДРОИТ, ИПАП, СОФА споразума; Давање дипломатског статуса Руском центру у Нишу, итд.).


Улагање у ЕУ реформе?

Нових 6 милијарди евра за период 2024-2027 улаже се у тзв. реформе које морају да испуне државе кандидати, каже налогодавац - Европска комисија.

Премијер Северне Македоније угостио је тзв. председника Србије, премијера Албаније, премијера Црне Горе и тзв.косовског премијера. Учествовао је и генерални директор Генералног директората Европске комисије за суседство и преговоре о проширењу, као и помоћних државног секретара за еропска и ероазијска питања. И све то је лепо умотано у наратив сарадње у нашем региону и унапређења слободе кретања капитала, робе, услуга и људи. 

У ПРЕВОДУ – ПРОЈЕКАТ ВЕЛИКА АЛБАНИЈА СЕ ГУРА УБРЗАНО.


Нове НАТО војне базе!

Покушавајући да се одржи на снази и да влада на што више ратних позиција и жаришта, NATO је почео да гради у Румунији своју војну базу која ће по величини бити највећа у Еропи. 

Овај пројекат је вредан 2,5 милијади евра и њиме је планирана изградња писти, платформи за наоружање, хангара за војне авионе,као и школе, вртиће, продавнице па чак и болнице.

Ова војна база има величину малог града и обухата површину од скоро 3000 хектара. Очекује се да ће у њој трајно бити смештено 10.000 НАТО војника са њиховим породицама.

Иначе, она се гради у близини Црног мора, у округу Константа, у којој је иначе смештена румунска војска. Обзиром да је у непосредној близини сукоба на југу Украјине, очекује се да ће постати најважнија стална војна структура НАТО-а.

Појавила се и вест да се у Грчкој преврнуо воз са америчким тенковима у луци Александруполис. 

Воз је био натоварен америчким тенкоима и ишао је ка Бугарској. 

Грчки народ се окупио у луци и узвикивао: „Александрополис је лука народа, а не упориште империјалиста.“ На вагонима су грчки родољуби написали „ Убице, идите кући.“


НЕ НАТО - НЕ ЕУ

А у Србији, прошле недеље одиграна је утакмица Црвена звезда –Панатенаикос у Штарк арени, на Новом Београду. Јавна средства информисања не прослеђују једну од битних порука коју носе Звездини навијачи, а то је застава са анти-НАТО ознаком, и прецртаном Европском унијом. 

Порука је јасна: 

СРБИ НЕ ЖЕЛЕ НИ ЕВРОПСКУ УНИЈУ НИ НАТО САВЕЗ.

На полувремену културно уметничко друшто „Никола Тесла“ изашло је са младим фолклорним ансамблом. Отпеване су три песме: Једна земља, један тим, Весели се Србски роде и Са Косова зора свиће.


Русија је суверена земља!

У интервјуу који је дао за Информер, потпредседник Државне думе Руске Федерације, Пјотр Толстој изјавио је да је Русија суверена земља , да их не занима уошште шта мисли Запад, и да не мисле ни на који начин да то што раде усаглашавају са некаквим западним стандардима. Он каже да Руси имају своју историју, своја правила , свој понос, и своју државу.

НАРОДЕ, ШИРИТЕ ИСТИНУ.
ЗА ЖИВОТ ДОСТОЈАН ЧОВЕКА!

Leave a Reply

Your email address will not be published.