Током НЕДЕЉЕ 30.11.2022.

20. новембра 2022. године одржана је 32. седница по реду Привремене Скупштине народа достојног Србије, прве слободне народне Скупштине после више од 140 година. У току заседања које је приказано и уживо, посланици су саслушали излагање др Душана Дунђера који је изнео свој коментар на објављен предлог Француске и Немачке за коначно решење питања Косова и Метохије. Неке од одлука које су посланици изгласали овога пута јесу да се у Кривични законик врати кривично дело велеиздаје, као и одлука о непризнавању Хашког трибунала.

Видео снимак прегледа недеље можете видети на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ ОВДЕ:

Такође, посланици су изгласали одлуку о успостављању правоснажности и извршности Пресуде К.БР. 381/2000, донете у поступку који је вођен пред Окружним судом у Београду,против највиших државних функционера водећих земаља НАТО – а,

 Генералног секретара Северноатланског пакта и тадашњег команданта НАТО-а за Европу, а који су осуђени на по 20 година затвора за почињена кривична дела против уставног уређења и безбедности СР Југославије, против човечности и међународног права почињених током бомбардовања Савезне Републике Југославије 1999. године.

26. новембра 2022.
године Потпарол Министарства иностраних послова Руске Федерације, Марија Захарова назвала је „смешним“ захтев Европске Уније да Србија уведе санкције Руској Федерацији и призна отцепљење своје Аутономне покрајине Косовa и Метохијe.

Током НЕДЕЉЕ Захарова

Ова храбра жена чврстог става је такође навела на друштвеној мрежи Телеграм да је од Европске Уније остала само њена географска веза са континентом, док је Европа као цивилизација тренутно сачувана само у Русији.

13.новембра 2022. године у храму Светог Саве на Врачару народ се сабрао у великом броју да увелича свети чин хиротонисања архимандрита оца Алексеја за Епископа хвостанског, викара Патријарха Србског.

Хиротонисање архимандрита оца Алексеја за Епископа хвостанског, викара Патријарха Србског.

Представници Привремене Скупштине народа достојног Србије су такође присуствовали светом догађају одавши дубоко и искрено поштовање и подршку једном од најбољих и најдостојнијих духовника које има србска црква и србски род у 21.веку.
Отац Алексеј, по промисли Господњој Епископ Хвостански, обратио се верујућем народу после обављеног светог чина рекавши да је парадокс епископског позива да влада служећи и заветовао се на апсолутно послушање Богу и служење народу у свим врлинама и потребама његовим.

Да подсетимо, архимандрит отац Алексеј Богићевић је игуман манастира Светог Луке у Бошњанима, надомак Крушевца, у који је недавно стигло руско Царско звоно које по предању јесте будилник за србске народе - да се тргнемо из окова окупатoрских лажи. Благодарни звук звона чини прекретницу за читаво човечанство - да живимо у миру, љубави, човекољубљу, слози, правди и благостању.

Руско Царско звоно

27. новембра 2022. године група становника са Старе Бежаније и Бежаније, комшије, заједно са својим породицама, окупили су се у свом насељу како би исказали своје незадовољство и коначан став по питању све лошијих услова живота, и позивајући остале да им се придруже.

Бежанија је дигла свој глас за достојан живот сваког појединца, а против општег отимања узурпатора судске, извршне и законодавне власти који сваким даном отимају генерацијама стицану имовину. Порука на њиховим транспарентима била је ОТЕТО- ПРОКЛЕТО.

Проф др Богдан Попара, Министар у Влади Привремене Скупштине народа достојног Србије дао је подршку својим комшијама и подсетио присутне и гледаоце прилога који је ишао уживо да Привремена Скупштина народа достојног Србије постоји већ две године и да је до сада одржала 32 седнице, на којима је донето више од 250 одлука које су само у корист народа и наше државе Србије.

Професор Попара је изјавио и да „народ треба да схвати да ништа није изгубљено; сви наши проблеми када постану колективни, онда ће схватити да је потребно да се сви окупимо као народ без политичких партија, без лидера, и да се изборимо за наш суверенитет.“
Проф Попара је позвао и представнике свих локалних самоуправа Привремене Скупштине народа достојног Србије, да се на сличан начин организују и тако решавају своје проблеме унутар својих локалних самоуправа, и да покажу свима који раде против свог народа и своје државе- да им је дошао крај. Сви који раде у државним институцијама треба да схвате да су они само запослени које народ плаћа, и да је дошло време да добију отказ, кад већ не раде свој посао како ваља.

Душко Радовић

29. новембра, пре тачно 100 година, рођен је наш Душко Радовић, велики песник, писац, афористичар, новинар, уредник дечијих емисија на радију и телевизији, дечијих часописа и ТВ серија. И дан данас се радо сећамо свега што је Душко говорио и написао за живота. Увек је исказивао свој искрен став према деци, и с поштовањем пружао здраве, разумљиве поруке које су, пре свега, давале читаоцима свих узраста машти на вољу.
Углавном смо сви одрастали уз поезију Душка Радовића. И сви напамет знамо много његових песама, попут: Најбоља мама на свету, О стиду и срамоти, Плави зец, Плави жакет, Страшан лав, Све што расте... Душко је своју каријеру развијао и све нас забављао, а његово дело остаје и за будуће генерације да одрастају уз његове песме, афоризме и веома поучне ТВ емисије.
Све његове приче почињу - суочавањем. А о свом писању је говорио да је то радио у самоодбрани, бранећи се од свих који су га угрожавали својим „здрављем, снагом, лепотом и бољим успехом у школи.“ И желео је да докаже и себи и другима да је само друкчији а не гори од њих.

1. децембра 2022. године, у београдском позоришту које носи Душково име, изводи се луткарска представа КАД ЈЕ БИО МРАК,управо према мотивима поезије и прозе за децу које је он написао.

Кад је био мрак - Душко Радовић


Овај део године је посебан за православне вернике у нашој лепој земљи, јер се нижу славе наших Светаца, заштитника породице. 

Свима који славе свој велики дан, свог Свеца заштитника, желимо да им дани буду испуњени миром и радошћу, и у срећном окружењу, пуном љубави. 

И ове године, Покрет Достојни Србије славили су свог свеца, светог Архангела Михајла.

Славско колач жито свећа вино

РЕФЕРЕНДУМ

На основу одлуке Привремене Скупштине народа достојног Србије која је донета на 31. седници 15. октобра 2022. године, позвани су сви грађани да изађу на народни референдум где ће одлучивати о животно важним питањима. 

Референдум ће трајати до 20. децембра 2022.године.

Народни Референдум

Драги народе - ширите истину. 

За живот достојан човека, с Богом у срцу, и путем светла.

Народ без политичара.

Током НЕДЕЉЕ

  1 Response to "Током НЕДЕЉЕ 30.11.2022."

  • Impuls

   100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА ДУШКА РАДОВИЋА

   29. новембра 1922. године, рођен је Душко Радовић – књижевник, дечји писац , уредник радио и ТВ емисија. Писао је песме, приче, хумореске, афоризме, сценарије за игране и документарне филмове. Најпознатији је по својој емисији „Београде добро јутро” која се емитовала на радију Студио Б и имала је култни статус. Многи Београђани су дан започињали уз њу, ишчекујући шта ће Душко ново да срочи.

   Оставио нам је многобројне бисере:

   * Пре него што кренете да тражите срећу, проверите – можда сте већ срећни. Срећа је мала, обична и неупадљива и многи не умеју да је виде.

   * Само сиромашни знају да има и сиромашнијих од њих, богати виде само богатије од себе.

   * Покажите да сте заиста добри. Помозите онима који вам не могу узвратити.

   * Ко први девојци, његова девојка. Ко последњи девојци, његова жена.

   * Добра је свака мука која нас повезује, и лоше је свако добро које нас раздваја.

   * Да ли би људи могли бити бољи? Могли би, али нико неће први да почне. Сви имају лоша искуства. Нисмо ли се мало пута заклињали да ћемо бити бољи? И неки стварно постану бољи, па испадају наивни. Јер су они други – постали још гори.

   * Ко уме да се радује – има чему да се радује. А ко уме да пати – често пати и без разлога!

   * Требало би до даљњег забранити све говоре. Нека свако уради оно што је хтео да каже.

   * Живот је леп! Много лепши него што сте заслужили! Уживајте у животу, кад сте већ имали среће да се родите! Тако сте случајно и лако дошли до живота, а толико сте му пронашли мана!

   * Ако вас новац опседа, ако патите због тога сто нисте богати, израчунајте и сами: колико милиона долара вреди само једно ваше око!

   * Срам вас било! Страшно сте глупи и незахвални! Немојте ми само причати о томе – шта сте све заслужили а нисте добили. Јер ћу вам ја лако пронаћи – шта сте све добили а нисте заслужили! Живите и уживајте, кад већ нико не прави питање од тога!“

   * Радост је привилегија оних који мисле скромно о себи а лепо о животу.

   * Туците своју децу чим приметите да почињу да личе на вас.

   * Има велике сиротиње међу нашом децом, којој, сем пара, родитељи ништа нису могли дати.

   * Поштована децо, будите искрени и строги према свима које волите, до којих вам је стало а лепо васпитани за све друге према којима сте равнодушни

   * Имати пријатеља, то значи пристати на то да има лепших, паметнијих и бољих од вас. Ко то не може да прихвати – нема пријатеља.

   * Неко из детињства понесе само успомене, а неко сачува у очима, ушима, у срцу још мало оне радозналости и немира па уме да се игра и радује малим стварима“

   * Не морате бити ни добри ако вам је доброта једина врлина. Лењи и добри, неспособни и добри, равнодушни и добри само су компромитовали доброту.

   * Јуче и прекјуче били сте на имању и осећали сте се добро. Данас се враћате на ово наше заједничко немање и поново постајете беспомоћни и мрзовољни. Изгледа да друкчије и не може. Оно што имамо на једној страни, то мора да фали на некој другој.

   * Молимо паметне и поштене да чувају здравље и не губе наду. За сваки случај. Ако нам нико други не помогне.

   * Кад лопови почну да бране оно што су стекли, неће бити љућих бораца за поштење, а против лопова.

   * Увек је боље ТАМО него ОВДЕ и увек је лепше ОНО него ОВО. Немамо среће са оним што имамо и што јесмо. Нашу срећу уживају други а да то можда и не знају.

   * Ко жели да је стално у праву, мора често мењати мишљење.

   * Има жена које воле само своје мужеве. Нису ништа посебни ти мужеви, већ те жене.

   * Највише вас мрзе они који вам највише дугују.

   * Када би човек могао да сам себе угаси као сијалицу, да не гори без разлога, дуже би трајао.

   * Насмешите се са много доброте и мало, мало горчине. Опростите животу и свету што нису савршени.

   * Кад ће тај метро? Многи Београђани су већ одавно под земљом и чекају.

   * Немојте живети сто година, јер ће вам деца тада имати по седамдесет и осамдесет година и тек тада нећете знати шта да радите с њима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.