...наставак из претходног чланка.

Током Недеље - 31. март 2024. део 2. од 3

25 година од бомбардовања СР Југославије

Дана 24. марта 2024. године навршило се 25 година од бомбардовања Савезне Републике Југославије. То је дан када је међународно право доживело пораз и почетак мрачне ере униполарног света.

У току агресије над нашом државом испаљено је преко 50.000 пројектила, извршено 58.574 налета НАТО авиона, бачено преко 25.000 тона експлозива, срушено 60 мостова, уништено 300 фабрика, оштећено 190 школа и 2 болнице. 280.000 Срба напустило је нашу покрајину Косово и Метохију. 

Примарна материјална штета која је учињена нашем народу и држави износи преко 100 милијарди долара.
Страдало је преко 2,000 цивила, 1002 војника је погинуло, а 79 деце убијено! 

Почев од креирања повода за давнашњи план за напад на СРЈ, којем је претходила мрежа уцена и замена теза, у медијима представљена као кршење људских права Албанаца, а ОВК као ослободилачке војске, изведена је операција под лажном заставом Рачак. Такође, од стране дубоке државе спроведена је и медијска сатанизација Срба и Србије, као и председника Слободана Милошевића- који је постао синоним за неупоредиво зло са којим се треба обрачунати.

Вечно смо захвални свим народима као и њиховим представницима који су били уз нас и дигли свој глас онда када је нама било најтеже.

Поводом двадесетпетогодишњице НАТО бомбардовања СРЈ, на Међународној конференцији „Од агресије до новог праведног поретка“, био је присутан и бивши шеф руске војне дипломатије, генерал Леонид Ивашов. У свом обраћању присутнима он је подсетио да је НАТО операцијом започета реализација уништавања остатака социјализма у Европи и уништавања словенског православног света. 

Овај план уништења Југославије изнео је и Бжежински 1978.године, на међународном конгресу у Шведској. 

Пре Југославије ликвидиран је Совјетски Савез, као и Варшавски уговор а учесници у издаји били су совјетске, а потом и руске владајуће елите. Циљ је био да се уништава свест о општесловенском савезу који је грађен под руководством Русије.
Генерал Ивашов наглашава да је копнену операцију НАТО снага онемогућила смеслост и хероизам србског народа и његове армије, као и велика подршка честитог дела Русије, како политичка, тако и информативна и војно-техничка, пре свега дата подршка од стране руског Министарства одбране. 

Па тако је, користећи стално пијано стање председника Јелциња, руско Министарство Одбране, заједно са Генералштабом СРЈ испланирао и извео марш руских падобранаца на Приштину. 

Подсећајући на сарадњу и помоћ Русије Србији у најтежим тренуцима по наш народ и државу, генерал Ивашов је на крају закључио да ће НАТО ускоро да се распадне, и да ће центар поновног обједињавања свих држава наших народа бити опет Србија и србски народ, који је и сада практично једини искрени савезник Русије.

Већ је објављено да је поводом 25. годишњице НАТО бомбардовања СРЈ Русија тражила да ова тема буде на дневном реду седнице УНа у Њујорку. Државна ДУМА Русије је и усвојила нацрт обраћања својих представника о осуди западне алијансе на суверену државу.

Нажалост, закулисним играма западних чланица Савета безбедности Уједињених нација измењен је дневни ред како истина о овим злочинима Алијансе не би била тема расправе.

Представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова је изјавила да је 25. марта француска делегација у УН у Њујорку, уз подршку других западних делегација, спречила одржавање седнице Савета безбедности, посвећене 25.годишњици агресије НАТО на Југославију. Ова седница је иначе била одобрена и званично уврштена у програм рада Савета безбедности.

Када смо код Савета безбедности Уједињених нација у Њујорку, стални представник Руске Федерације Василиј Небензја изјавио је да је циљ Савета одбране за демилитаризацију саме Украјине испуњен. Како је даље изјавио, сада у Украјини милитанти опстају искључиво захваљујући снабдевању оружја из земаља чланица НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published.