Најава најбитнијег историјског чина!
14. фебруар 2023. Москва

Додела Грамате др Душану Дунђеру.


Видео снимак можете видети и на ЈуТјубу и на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ:

Срдачан поздрав из центра Москве!

Налазимо се на Црвеном Тргу, код Кремља, највећег и најзначајнијег симбола овог града који броји 23 до 24 милиона становника, желећи да Вам пренесемо, макар прве утиске, утиске након најзначајнијих дана нашег боравка у Москви. Боравка делегације Привремене Скупштине народа достојног Србије и наравно нашег др Душана Дунђера.

Оно што је најважније, мислим да бисте требали да знате, да наш народ, Српски народ, као и народ Балкана односно Хелма старог, да би требало да зна да су управо сада у фебруару месецу у току преговори, низ састанака, данима за редом, којима сам имала прилику и част да присуствујем. Од чијих исхода управо зависи судбина, како нашег народа у Србији, тако и надамо се читавог нашег Хелма. Могу Вам рећи , да оно чему сам присуствовала, различитим састанцима, наравно на неким нисам могла да будем присутна. Са различитим генералима, како СВР-а, ФСБ-а, ГРУ-а,... мој први утисак, оно што је негде можда, нама Србима и најважније, од тих великана, Руске федерације, људи који су прошли и своју каријеру изградили на томе у одбрани свог народа, ја на првом месту могу да приметим, да су то громаде од људи, препуни знања. Али на самом старту, када их упознате и када имате ту част, они су на првом месту људи широког срца, велике душе, душе ја бих рекла Словенске, душе која зна шта значи живот, живети кроз право славље. Како славље наших предака, наше традиције, културе. Људи који би дали и задњу кап своје крви, за одбрану своје отаџбине.

На првом месту желим да се захвалим позиву нашег др Душана Дунђера. Част ми је, да сам имала прилику да и лично дођем у Москву и да се уверим у све оно што смо Вам годинама говорили. У све Душанове, да кажемо, претходне, различите, преговоре, договоре. Корак по корак осмишљен сваки стратешки. Некоме се чини да каснимо , некоме се чини да смо поранили, али оно што је важно је да , др Душан Дунђер даје све од себе у овим тешким временима, како за Србски народ тако и за народе широм Света.

Наша борба, односно борба свих народа на планети, је искључиво борба између добра и зла. И овога пута ми можда евентуално присуствујемо, самом крају и последњим корацима, онога што ће осветлити образ свих народа на свету, односно враћање суверенитета и слободе , на првом месту Србском народу, нашем балкану и даће Бог, читавом свету.

Могу да Вам кажем, да ширина Москве, пространства њихових тргова, булевара, тротоара па и паркинг места, што је нама у Србији веома важно, овде даје, на неки начин и ширину ума, човеку. Много се јасније виде ствари, нарочито када се одмакнемо из наше Србије, која је за све нас много важна и највећа и у нашем срцу, наша отаџбина , од највреднијег заначаја. Али такође морамо знати да је Србија само подмосковље, обзиром да само овај град броји око 23 милиона становника.

Ми данас имамо први слободан дан, након, мукотрпних разговора и низа састанака, којима смо могли да присуствујемо. Душан је наравно и данас заузет и оно што је најзначајније, ово је на неки начин најава, за можда један од најважнијих корака, за читав наш народ, за словенски народ, нарочито народ Србије, народ Хелма нашег старог. У току су преговори, коначни преговори, пред две церемоније које ће се одиграти у току сутрашњег дана. Сви знамо да је др Душан Дунђер и најавили смо Вам, од тране титулара, управо најавио да је добио мандат. Сазнаћемо мало више о томе на тој церемонији и надамо се и сви негде и стрепимо да то све прође како треба, за наше навеће добро, јер Душан овога путе не преговара искључиво за Србију, већ за народ широм нашег Хелма. Искључиво од тих преговора, као што смо и рекли, зависиће судбина нашег народа.

Оно што је важно је, да сутрашњи дан, 14. фебруар, овде у Москви, је један од најзначајнијих корака који ће бити учињен за спас нашег народа, обзиром да, уручење Грамате, а многи знају о чему причамо и овога пута. Уручење Грамате др Душану Дунђеру је један од најозбиљнијих и највећих, нама на радост, корака, које је он спровео у дело, за све ове године у назад, да не кажем, деценије.

Борба добра против зла, овога пута, никад виђена до сада, траје од деведесетих година. И као што сам Вам и рекла, ми очигледно присуствујемо самом крају, где народ напокон може да види, да се увери, као што сам се уверила и ја овога пута у све оно што смо Вам говорили, а то је да искључиво слобода нашег Српског народа, Србије па и читавог Балкана даће Бог, зависи од онога што је почело 16.06.2020. године, а то је враћање суверенитета наше земље и суверенитета нашег народа у Србији.

Да подсетимо наш народ и да кажемо свима онима који нису упућени у то, титулари су господину Владимиру Владимировићу Путину у децембру месецу, уручили мандат, како би могао да започне специјалну операцију у Украјини. Наравно мандат је предходио томе.

Од стране истих људи, наш др Душан Дунђер, човек, који је светски познат у структурама безбедности, као међународни стручњак за безбедност, дипломатију и борбу против тероризма, човек који је донео и указао на једини пут слободе, на миран начин, без капи крви, нашем Србском народу, па и надамо се читавом Балкану. Управо исти људи додељују, на сутрашњој церемонији, нашем др Душану Дунђеру, грамату, односно повељу, која се не односи искључиво и само за Србију, већ, надамо се и на читав наш Хелм. Народ је остао сам и народ нашег Балкана , надам се да је до сада већ схватио, да је разбијањем нашег заједништва, разбијањем наших народа који води порекло од истог рода, управо су и довели до тога да више као мале државе, односно државе фирме, ништа се и не питамо. Овога пута, овом Граматом, којом титулари указују поверење и поштовање, за труд и рад нашег др Душана Дунђера, можемо да гледамо као једини спас, свих нас на Балкану.

У зависности наравно, од исхода самих преговора кључно и закључно са данашњим даном, с обзиром да је сутра та цермонија, видећемо какве ћемо резултате постићи. Оно што је сигурно то је да Српском народу као и народу нашег Балкана, доносимо добре вести и само покушајте да замислите, колико је од великог значаја, било враћање суверенитета нашем народу 16.06.2020. године, суверенитета наше државе Србије, на миран, правно легитиман начин. Без капи крви. Јер у овој данашњој борби, то је једини начин како ћемо изаћи из свега овога. А сада само пробајте само да замислите, да на светском нивоу, ми управо ових дана, наша делегација, на челу са др Душаном Дунђером, присусутвујемо стварању једног новог Света. И оно што је најважније, дефинитивно постоји светло на крају тунела, за све нас. И време је да закључно, надамо се већ, врло брзо, се уверимо сви у то, да народ схвати, да треба да има поверење у себе, на првом месту, да има веру у Бога у свом срцу и да, наравно, има поверења у то, за све оно, што се данас догађа у Москви и ових предходних дана је искључиво, за наше највеће добро.

Након толико година, надамо се, да ћете се сада и уверити на овој сутрашњој церемонији за коју, надамо се да ћемо моћи да је одснимимо и да Вам је пустимо. Али ако ништа друго, пренећемо Вам наша искуства, чим се вратимо назад у Србију.

Срдачан поздрав још једном из Москве, поздрав за све оне који будно прате шта се догађа, који будно прате сваки корак и наравно хвала Вам на истрајности, хвала Вам што сте присутни,, јер ова борба дуго траје и оно што је најважније данас је ИСТРАЈАТИ!

Наташа Ковачевић

1. Оригинал видео запис-ЈУТУБ СРБИНА: https://youtu.be/N83LVtcGkcI
2. Оригинал видео запис-RUMBLE: https://rumble.com/v29f8b0--14.-2023.-.html
3. WEB SITE SRBINA: https://srbina.com/122
4. Фејсбук страница Достојни Србије: https://www.facebook.com/DostojniSrbije/videos/1909885329358927
5. Оригинал видео запис ЈУТУБ Привремена Скупштина народа достојног Србије: https://youtu.be/7zDI_CST7rQ

Leave a Reply

Your email address will not be published.