Суочавање народа на Сретење Господње - Косово и Метохија

Дочекасмо празник Сретења Господњег.

У нашем народу постоји веровање да се на Сретење срећу зима и лето. А овог пута, сложићемо се, као што је праведни старац Симеон у храму угледао малог Христа и у њему препознао Спаситеља, дошло је време суочавања и препознавања нас самих, народа Србије, наше праве историје и државе.

Видео снимак можете видети и на ЈуТјубу и на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ:

Дошло је и време препознавања и суочавања Великог медведа и његове сенке, добра и зла, и само једне Истине насупрот великим лажима у којима живимо. 

А како смо дочекали овај велики празник - Дан државности и Дан уставности наше мајке Србије?

Нажалост, сведоци смо завршне фазе процеса велеиздаје која се врши над нашим народом и државом, у чему су учествовале све претходне владе и представници разних политичких структура, заједно са овом последњом, нелегитимном која, свесно кршући Устав Републике Србије, покушава да стави свој потпис на нашу пропаст, на крај постојања државе Срба и учествује у уништењу колевке нашег и братских нам народа – нашег Косова и Метохије.

Квислинзи од 5. октобра 2000.

А шта се тренутно дешава у Приштини и у самопрозваној држави Косово? 

31. јануара 2023. године, у америчкој амбасади у Приштини организован је затворени округли сто представника албанске и србске заједнице, односно представника косовске политичке сцене и власти на тему, како је наведено, формирања Заједнице општина са србском већином на Косову. У америчкој амбасади у Приштини верују да овај састанак представља прилику да се чују мишљења разних представника и група лидера цивилног друштва, владиних званичника и политичких лидера.

Косово и Метохија

Амерички амбасадор Џефри Ховенијер је на отварању овог састанка изјавио да америчка влада на овај начин помаже Косову да формира Заједницу општина са србском већином, у складу са Уставом Косова и одлуком Уставног суда из 2015. године, што је „веома важно и хитно“, како је навео. 

И тако су Сједињене Америчке Државе, уз помоћ међународне заједнице, „преузеле ствар у своје руке“, како би са своје стране косовски представници испоштовали договор потписан са политичким представницима Србије у Бриселу 2013. године.
Поред тога, представници европских институција долазе, условљавају, прете, па затим одлазе... 

По питању ових преговора, треба да се подсетимо да су сви Срби са севера Косова дали оставке на позиције прошле године, тако да је овај скуп са „представницима цивилног сектора“, како су га описали, само представа за народ. 

Косово и Метохија и ЗСО

Врло је интересантан и назив који се сада користи у овим -назови- преговорима: термин Заједница општина са србском већином изазива збуњеност код људи, јер сви смо до сада слушали о формирању Заједнице србских општина на северу Косова и Метохије.

О чему се ту заправо ради?

Свако ко мисли својом главом схватиће да је реч о превари у самој превари потписаној у том Бриселском споразуму. У том случају, поставља се питање: да ли то, онда, значи да ако се временом утврди да је у тим општинама већинско албанско становништво – да се Заједница аутоматски укида и Срби опет губе право на свој идентитет, док ће Дивљи запад направити још неки корак унапред ка реализацији својих циљева, против нашег народа и државе?

Ова ситуација подсећа на говор који је након трагичног мартовског погрома на Косову 2004. године Кофи Анан, у то време Генерални секретар Уједињених нација, одржао обраћајући се радницима Уједињених нација на Косову и Метохији.

Кофи Анан УН

Наиме, он је тад изјавио да ће Косово добити условну независност (eng. сonditional independence), што представља почетни статус ове самопрозване државе а то, опет, значи да ће временом, када се постављени услови испуне – она аутоматски добити потпуну независност.

Косово и Метохија страдања
Уједињене Нације

Да ли смо то, дакле, стигли до ове завршне фазе отимања Косова и Метохије од Србије, док се у медијима представља народу другачије? Или је у питању нешто друго? 

А Резолуцију Уједињених нација 1244, давно потписану, нико ни не помиње.

У исто време, оглашавају се разне политичке струје и представници са Косова, организују се и протести у Приштини због притиска који се врши на косовске политичаре да би се, како кажу, на крају одвојио север Косова. А истина је, да у ствари, и владајуће као и опозиционе структуре својим разним активностима у наводним биткама за преузимање, односно враћање Косова - само учествују у давно припремљеном сценарију одузимања Косова и Метохије држави Србији. 

Ко нам то преговара

У овом процесу учествује и Аљбин Курти, премијер Косова, који је изнео шест услова косовске стране за оснивање Заједнице србских општина.

И опет, нико не помиње Резолуцију Уједињених нација 1244.

А шта се дешава Србима као и другим честитим људима који живе на нашем Косову и Метохији?

Србски голоруки народ се оставља на милост и немилост шиптарским властима. У последње време млади људи бивају нападнути, претучени, оптужени и хапшени на правди Бога – млади Бобан, Стефан, браћа Стојановић, ... Као по утврђеном и организованом плану. И тако већ годинама.

КиМ претучен Србин
КиМ Повреде на леђима

На административним прелазима Шиптари сакупљају податке о Србима који улазе и излазе са територије Косова и Метохије. Они који нису Срби а иду из разноразних разлога у Србију користе србске личне карте ради личне безбедности, јер се плаше да би били сумњиви косовској полицији на граници и били оптужени за шпијунажу – због одласка у Србију.

На онлајн седницама Приштина доноси одлуке о експропријацији земљишта у општинама Зубин Поток (Брњак, Зубин Поток, Бање и Горњи Јањеновик) и Лепосавић (Шаљска Бистрица, Велики Брег, Дрен, Лешак и Лепосавић). Такође, и даље се разматрају захтеви за експропријацију непокретности која је, како кажу, неопходна за реализацију разних инфраструктурних пројеката од јавног интереса.
Србима се одузима земља, све више и више.

А прошло је већ три месеца како Врховни суд Приштине не одговара на предату жалбу због експропријације земљишта у Зубин Потоку.

Само петнаест дана након одлуке почели су радови на изградњи станице пограничне полиције у Лепосавићу. 

Раднике који су изводили радове обезбеђивала је косовска специјална полиција, која обично долази у много већем броју него што је потребно, у конвоју, да би заплашили становнике. За то време Срби у Лепосавићу су изашли да протестују због експропријације осамдесет (80) хектара свог земљишта, одлуке коју је косовска влада донела 16. јануара 2023. године. У питању је земљиште у селу Дрен и Лешак. Због најављене изградње, треће по реду „базе пограничне косовске полиције“, како је наведено у објашњењу, има више од десет дана како су Срби поставили шаторе у селу Дрен и смењују се у блокади.

КиМ Протести

Наш србски народ организује протесте против неправде и зла које се дешава, на крају, свим становницима ове покрајине. Међутим, поучени досадашњим искуством они не желе да изазивају инциденте који би сигурно прерасли у даљу ескалацију на територији Косова и Метохије. У одмаздама би само страдали недужни људи.

Шиптарске власти, под покровитељством САД-а и међународне заједнице, све слободније оптужују србску страну да одуговлачи са „дијалогом“ и Бриселским споразумом, и да је она та која не жели да потпише споразум који се развлачи годинама.

Споразум који је потписан
против Устава,
против народа,
против државе Србије!


Народ је разочаран начином на који Србија реагује. И осећају се изданим од своје матице. Да не би бивали кажњени, морају да лепе налепнице и стикере на своје аутомобиле преко грба и ознака своје државе Србије. У Лепосавићу је полиција почела да кажњава возаче који не примењују ово правило. 

Међутим, полако се и чује глас представника Шиптара, обичних и честитих људи који изјављују да је и њима доста оваквог живота, и моле да се пренесе порука међународној заједници да они желе мир и да желе да живе са Србима у држави Србији. Мада је србски живаљ главна мета свих напада, заједно са њима страдају и сви остали, недужни, обични људи. 

А потписану Резолуцију Уједињених нација 1244, нико од активних страна у овим тренутним преговорима, ни не помиње.

А шта се за то време дешава у Београду? 

Самопрозвани и нелегитимни председник Србије изјављује да је крајње време да се формира заједница србских општина. „Морамо да тражимо мир због свих ових људи“, нагласио је једном приликом. И тако он доноси питање Косова и Метохије у нелегитимни Парламент у коме расправе, свађе и међусобни обрачуни зарад стицања политичких поена само подсећају на један циркус који не представља ништа друго него доказ да овом антисистему коме сви они служе - треба да дође крај.

А РЕШЕЊЕ за заустављање свих патњи, сукоба и коначни улазак у Златно доба мира, слободног живота за све нас ПОСТОЈИ.

Привремена Скупштина народа достојног Србије

Привремена Скупштина народа достојног Србије је досад одржала тридесет четири седнице на којима је донето преко три стотине одлука, и оне су све у корист народа.

А на једној од седница, одговарајући на питања, др Душан Дунђер је изјавио више пута како се може решити питање Косова и Метохије. Оно је враћено у Уједињене нације и не може да се прода на начин како је замислила владајућа елита. Штагод наводили - истина је само једна и она полако излази на видело.

Велику помоћ и подршку имамо од Руске Федерације, чији су представници увек били јасног става да увек подржавају вољу народа Србије. Све што је могло да се уради за србски народ учинила је Руска Федерација, а не представници власти у нашој држави. Једна је истина, подсећа др Дунђер, и она се не заснива на мишљењу, него на чињеницама. Оно што се очекује јесте и ревитализација пресуде за све НАТО земље које су против свих људских закона бомбардовале нашу државу, као и за 20-30 одговорних људи у овом рату. Након тога ступа на снагу Резолуција Уједињених нација 2131, како каже др Дунђер, која подразумева враћање статуса наше државе у првобитно стање. А о овом веома комплексном питању нико у нашој земљи не говори, закључује он.

Душан Дунђер испред Скупштине

„Народ треба слободно да приступи и подржи Привремену Скупштину народа достојног Србије. Оног тренутка када Косово и Метохија не буде више постојало у држави Србији, тада не би ни постојала држава Србија. Косово и Метохија је колевка наше цивилизације и срце Србије“, рекао је наш Вожд.

Да се подсетимо, на једанаестој (11) седници Привремене Скупштине народа достојног Србије која је одржана 10. јула 2021. године у Београду, посланици су једногласно донели одлуку о неприхватању компромиса за Аутономну покрајину Косово и Метохију ван Резолуција Уједињених нација 1244 и 2131. Такође, тог дана присутнима су се обратили др Душан Дунђер и проф др Богдан Попара.

Проф Попара је упознао присутне са садржајем два документа: Правно обавезујућег споразума Београда и Приштине, као и Нон Пејпер документа (Non-paper document).

По правно обавезујућем споразуму постигнутог између Београда и Приштине, између осталог, Косово добија столицу у Уједињеним нацијама и постаје држава србског и албанског народа, Србска православна црква би имала посебан статус, Косово би имало своју војску и полицију за које је задужена Влада Косова, а подршку би добили од стране међународне заједнице уз дату гаранцију једнаког третмана у дружтву држава које, како је речено, баштине евроатланске вредности, као и гаранцију безбедности обе државе од стране НАТО Алијансе.

Др Душан Дунђер се такође обратио присутнима рекавши да оно што би требало данас да урадимо, јесте да се суочимо са истином и са чињеницама. А истина је да је нас пробуђених мало, а њих је много и у њиховим рукама је сила и моћ. Међутим, оно што је наша снага јесте ИСТИНА, а у истини је Бог. И људима ће све више ове речи постајати јасније. Бог не трпи силу и лаж, рекао је наш Вожд, али подржава истину и нашу искрену борбу за наш народ и државу. Треба да извучемо поуку из свега овога што нам се дешава, и да ту поуку ширимо међу народом, а она је да се, уз помоћ наше политичке елите у последњих двадесет година, дошло до врхунца зла и да се налазимо на самом крају реализације свих погубних агенди по наш народ и по нашу државу.

А пошто већ причамо о истини и о суровој реалности, наставио је др Дунђер, треба да признамо и добре ствари које су нам се догодиле, а то су извојеване битке које смо добили од 16. јуна 2020. године. Такође, народ има право да му се каже сурова истина, рекао је др Дунђер. Јер само истином ћемо доћи до слободе, односно де факто државе. Као што је Бриселски споразум велика лаж и обмана србског народа, тако и на политичкој сцени, као и у свим мејнстрим медијима, имамо тзв. аналитичаре који се баве дневном политиком и лажима, односно обманом овог народа не говорећи му истину. А када се изборимо за де факто стање, тог тренутка и албански народ ће волети и хтети да учини све да живи заједно са србским живљем на Косову и Метохији. Како је рекао др Дунђер, „оног тренутка када будемо живели животом достојног човека - тог тренутка схватићемо и шта је то права слобода.“

Др Дунђер је изјавио и да ми, народи Србије нисмо сами. Сама је само ова нелегитимна власт која мора да спроведе до краја агенду коју је потписала. Они немају подршку народа и цркве. А ми никада нећемо бити сами, закључио је.

Привремена Скупштина народа достојног Србије представља једино светло на крају тунела, изјавио је др Дунђер. Тренутна власт је та која је узурпирала право народа, и једини начин да опстане јесте да уруши ово што ми имамо и што смо стекли. Такође, једини начин да опстане јесте или да нас преузме или да направи више фракција у народу, као што ради сада, И тако би они могли да иду даље. Да опстану. Дакле, доклегод ми, Привремена Скупштина народа достојног Србије постојимо, они не могу даље, без обзира на било какве пројектоване изборе. Свиђало се то неком или не - Истина је да је на нашој страни правда, право и истинити Бог.

Следећи принцип мира и љубави, без насиља, 16. јуна 2020. године ми смо формирали слободну државу Србију.

А у децембру 2022. године, на конференцији коју је организовало Удружење Суверених Русина дате су полазне основе за будућност свих држава Балкана, као и земаља средње Европе, Русије, Украјине и Румуније.

У јануару 2023. године др Душан Дунђер је изјавио да је камен темељац за Нови светски поредак постављен на Јалти у марту месецу 2021. године, а процес промена који је у току требало би да се заврши до краја следеће године.
Нас у Србији, као и на читавом Балкану, очекује добро раздобље у зависности колико се буде пробудио наш народ.

А почетком фебруара месеца 2023. године др Душан Дунђер је отишао у званичну посету Африци где је, учествујући у разговорима са представницима народа овог великог континента, заступао србске интересе са намером да учврсти положај наше земље и њену улогу у будућој констелацији читавог света.

И у овом тренутку, са великим поносом, радошћу и љубављу очекујемо долазак наше делегације која се тренутно налази у Москви. Пред наш велики празник Сретења Господњег наш Вожд, и вођа народа Србије и Балкана за спасење и ослобођење од Зла, а у име Добра добија Грамату, Царску повељу.

Наиме, србском Вожду Душану Дунђеру додељен је мандат за потпуну власт у интересу србског народа, за обнављање Уставног поретка на целокупној територији у оквирима Србских земаља и Поморских у оквирима државних граница Јурисдикције ФНРЈ, према Уставу из 1953. године, почевши од суверенитета Србије и србског народа у оквиру и под заштитом суверене државе, Сувереног Руског Савеза (РУС).

ИСТИНА је наша СВЕТЛОСТ. И она све више осветљава наше народе са ових простора. За нас би било најбоље да што пре схватимо да смо ми сви један народ и да се све ове векове то зло света бори да уништи наш народ, следећи агенду која постоји још од 13. века, када је и направљен споразум да се уништи бели човек. Дакле, Срби, Словаци, Чеси, Руси, Хрвати, Бугари, Румуни – сви смо ми један исти народ, рекао је наш Вожд. Ускоро ћемо сазнати истину, која представља једино светло не само нама, него и читавом човечанству.

Док очекујемо долазак наше делегације са нашим Вождом у Србију, надамо се да ће ускоро најјаче засветлети Истина и да ће отоплити и ујединити срца свих људи који живе на просторима нашег старог Хелма.

А поводом нашег празника, Сретења Господњег, запалимо свеће, како у нашем народу кажу, да чаробним пламеном заштитимо своје куће од зла и других нерећа.

Помолимо се за здравље и достојан живот свих људи на нашој планети, па и нас, и наших породица.

Leave a Reply

Your email address will not be published.