Током НЕДЕЉЕ 30.01.2023.

27. јануара 2023. године, на Савиндан, представници Привремене Скупштине народа достојног Србије били су у службеној посети амбасади Палестине у Београду.

Видео снимак прегледа недеље можете видети на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ ОВДЕ: 

У овој краткој и пријатељској посети чланови наше делегације предали су амбасадору Палестине, Његовој екселенцији Мухамеду Набхану специјалну Захвалницу у име пријатељства између наша два народа, на којој је написано: „Сличне животне околности су спојиле и учиниле да наша два народа препознају и цене истину, слободу и љубав као врховне животне принципе. Стога примите нашу дубоку захвалност за Ваш допринос и труд да мир и благостање завладају , не само у Палестини и Србији, него и у читавом свету. С поштовањем и уз жељу да наше пријатељство траје у вечност.“

Додела захвалнице Амбасадору Палестине

Председница Оливера Илић у пратњи посланице Ирене Пековић Привремене Скупштине народа достојног Србије, додељују захвалницу Амбасадору Мухамеду Набхану 

Захвалница је написана ћириличним писмом, а и сам амбасадор је више пута поменуо да се осећа као Србин и да је Србија његова домовина, што и ми, народ Србије, у љубави осећамо амбасадора као једног од нас. 

Гостујући у јутарњем програму телевизије HAPPY, амбасадор Набхан је говорио о чврстој вези која дуго већ постоји између наша два народа. 

Он је такође изјавио да његова држава, заједно са Сиријом, Либаном, Ираком, Мароком и Либаном није признала самопрозвану државу Косово, и да ће остати при својој одлуци. На тај начин пружају подршку Србији јер, како је изјавио Његова екселенција Мухамед Набхан, народ Палестине најбоље зна „шта значи када вам одузимају нешто што је ваше.“


Уједињене Нације траже мишљење Међународног Суда о окупацији Палестине

Иначе, 30. децембра 2022. године одржана је седница Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку, на којој је усвојена Резолуција којом се од Међународног суда правде (ICJ) тражи да 

изнесе саветодавно мишљење о правним последицама израелске окупације палестинских територија. 

Тачније, овом Резолуцијом се тражи од Хашког суда да изнесе своје мишљење „ о правним последицама које произилазе из континуираног кршења права палестинског народа на самоопредељење од стране Израела, из његове продужене окупације, насељавања и анексије палестинске територије окупиране од 1967. године, укључујући мере усмерене на промену демографског састава.“ 

А ми се надамо да ће истина и правда победити и да ће наши пријатељски народи живети ускоро слободни, у миру и љубави.


Захарова: Огроман интензитет испољавања патолошке србофобије од стране Западне администрације.

27. јануара 2023. године, портпарол Министарства спољних послова Руске Федерације Марија Захарова изјавила је да оваквог интезитета испољавања патолошке србофобије ни Руска Федерација а ни држава Србија неће заборавити.

Том приликом, Захарова је подсетила на провокацију која је организована у Рачку као велику црну мрљу на образу Сједињених Америчких Држава и њихових савезника.

Велика провокација организована у Рачку

Повод за њену изјаву на конференцији за штампу јесте изјава бившег амбасадора верификационе мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Вилијама Вокера који је изјавио да ће „охрабривати“ Приштину да тужи Србију за наводни геноцид изражујући дивљење бившој терористичкој организацији "ОВК".

Вилијама Вокер, цинични провокатор који злоупотребљава свој статус представника ОЕБС-а изврћући чињенице.

Марија Захарова је Вилијама Вокера назвала циничним провокатором који злоупотребљава свој статус представника ОЕБС-а изврћући чињенице, као и да даље наставља да оправдава вође „ОВК“ искључиво оптужујући Србе за ситуацију на Косову и Метохији.


А ових дана Европска унија, која је на издисају, покушава да изврши притисак на самопроглашеног председника Србије да се у име нашег народа и наше државе одрекне Косова и Метохије. 

И тако, самопроглашени председник Србије, који иначе нема никакав легитимитет да представља интересе народа Србије, тражи начин како да представи јавности своје прихватање француско-немачког предлога који је непријатељски акт против наше државе. У исто време, разни такозвани политички аналитичари, па чак и они за које је народ веровао да припадају патриотској страни, заједно са представницима лажних патриотских политичких странака тврде да је најбоље решење прихватити преговоре и наметнуте предлоге, зарад „мира“ на Балкану.

А истина је следећа:

Седница Кошутњак 10.07.2021. - проф др Богдан Попара: у току јевелика издаја државе и народа

На 11. седници Привремене Скупштине народа достојног Србије која је одржана У Београду, 10. јула 2021. године, проф др Богдан Попара обавестио је присутне да је у току велика издаја државе и народа. Она се односи на животе свих нас као и на колевку читавог човечанства- Косово и Метохију. Професор Попара је показао два документа коју је потписала издајничка влада Србије: 1) Правно-обавезујући споразум између Београда и Приштине, и 2) тзв. NO PAPER који није ни објављен код нас. 

У првом документу, поред других тачака наведених у овом споразуму обе стране својим потписима сагласиле су се да Косово добија столицу у Уједињеним нацијама, док би север Косова добио тзв. аутономију у виду асоцијације општина. Такође, Косово би имало своју војску и полицију мешовитог командног кадра. 

Професор Попара је прочитао и други документ којим се, поред осталих наведених тачака, од Србије тражи да промени свој Устав (што искључује преамбулу) и гарантује Покрајини Косово и Метохија посебан статус на 99 година.

На истој седници, под тачком 13, посланици Привремене Скупштине народа достојног Србије једногласно су донели одлуку да се не прихвата компромис за Аутономну покрајину Косово и Метохију ван Резолуција УН 1244 и 2131.


О чину велеиздаје нашег народа и државе: емисија Срб и Ја Душан Дунђер - Завршетак процеса ослобађања Србије.

Такође, о чину велеиздаје нашег народа и државе, у емисији Срб и Ја Душан Дунђер - Завршетак процеса ослобађања Србије, 30.08.2018. године, др Дунђер је навео да је у оквиру Бриселског споразума предвиђено да, између осталог, Косово формира заједницу србских општина, што је морало да буде испоштовано за пет или десет дана од потписивања споразума. Међутим, Приштина то није реализовала до дана данашњег.

Оног тренутка када тачка споразума није испоштована од албанске стране, навео је др Дунђер, исти споразум постаје неважећи. А они који су преговарали у име Србије требало је да упуте ноту Бриселу. Нажалост, наша дипломатија није ништа урадила по том питању.

Он је подсетио да свако кршење Устава представља државни удар, што је већ више пута учињено.

У овом случају, највиши акт је прекршен од стране нашег највећег органа у земљи - Уставног суда, који је донео одлуку да је питање Косова и Метохије политичко питање, а не правно.

Бриселски споразум је, како је закључио др Дунђер, понео правне последице за које је надлежан суд, а не политика, јер тог тренутка после упућене протестне ноте и законског рока, држава Србија је морала да прекине преговоре. Она то није урадила, након чега је србска полиција асимилирана у косовску, они су добили своје институције, итд.


26. јануара 2023. године, у Галерији Природњачког музеја на Малом Калемегдану у Београду, отворена је изложба под називом: „Хиландарски медицински кодекс и србска средњовековна медицина“.

Циљ ове изложбе јесте представљање свих медицинских знања и пракси лечења људи природним лековитим средствима, која су била доступна у Средњем веку у Србији.

Сам „Хиландарски медицински кодекс"(15 – 16. век), представља јединствен рукопис сакупљених и сачуваних разних медицинских, фармаколошких и ботаничких списа из овог периода и сматра се првом србском, односно словенском фармакопејом.

Хиландарска средњевековна медицина

Такође, један од најзначајнијих јесте Фармаколошки спис, који садржи описе лекова различите сложености (уља, масти, пилуле, мелеми и сирупи) биљног, животињског и минералног порекла, као и начине њихове припреме, примене и дозирања. Овај Кодекс представља и прво писано дело које садржи ботаничку терминологију и у потпуности се може сматрати претечом ботанике у нашој Србији. 

Оригинални примерак овог рукописа и данас се чува у манастиру Хиландар, а његово фототипско издање се налази у Народној библиотеци Србије у Београду. 

Публика ће на овој изложби бити у прилици да види фототипско издање „Хиландарског медицинског кодекса" у дигиталном и штампаном облику, као и Фармаколошки спис из Кодекса, са представљеним разним лековитим биљкама и њиховим фармаколошким дејством, које имамо у личним и кућним апотекама и данас (камилица, мајчина душица, нана, алоја, пелин, коприва, матичњак, рицинус и друге). Такође, биће представљена достигућа медицине Старог и Средњег века у различитим цивилизацијама, као и медицина Средњег века која се примењивала у Србији. 

Ова изузетна изложба о старим знањима из области медицине и ботанике народа Србије биће отворена до јуна ове године.


22. јануара 2023. године прослављена је Кинеска Нова година и у Београду. Ова година је, по веровању више од милијарду људи у Кини, Јужној Кореји и Малезији, у знаку зеца.

Амбасадорка Кине на прослави Кинеске Нове Године у Београду

Празнично расположење је на Калемегдану својим уводним говором уприличила амбасадорка Кине у Србији, након чега је уследио и велики ватромет. 

А у Кини је у току 15-дневна прослава под називом Пролећни фестивал, и од великог је значаја за народе који славе Лунарну Нову годину. Пратећи циклусе Месеца овај догађај такође славе и народи Тајвана, Монголије, Вијетнама као и у другим земљама југоисточне Азије.

Више сличних информација можете видети на овим адресама: 

WebSite Srbina: https://srbina.com/118
YouTube Srbina: https://youtu.be/mzWBccq6eoI
Rumble Srbina: https://rumble.com/v27qo88-tokom-nedelje-30.01.2023..html
Facebook Dostojni Srbije: https://www.facebook.com/DostojniSrbije/videos/1544288219389189
Facebook Privremena Skupština naroda dostojnog Srbije: https://fb.watch/inUv6Jc-B8/

Leave a Reply

Your email address will not be published.