Африка кључ за пад униполарног света

Африка-кључ за пад униполарног света

После Русије, Кине и Бјелорусије Србија у Африци

Док су све очи упрте у актуелни оружани сукоб Америке и западних земаља против Русије а који се одвија на територији Европе, далеко од овог центра збивања, на јужном земљином континенту одвија се тиха борба за превласт утицаја Истока и Запада над Африком. 

Африка тако постаје кључни фактор за пад униполарног света.

Видео снимак можете видети и на ЈуТјубу и на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ:

Министар спољних послова Русије СЕРГЕЈ ЛАВРОВ, ових дана је био у посети у Африци. 

Поред господина Лаврова били су присутни представници Кине а један од циљева ових посета је Поморска вежба Моси ИИ у којој учествују Народна Република Кина, Русија и Јужноафричка Република која ће се одржати код јужне обале Африке од 17. до 27. фебруара. 

Јужноафричко министарство одбране саопштило је да су маневри осмишљени да „ојачају већ растуће односе између ових земаља“.

Министар спољних послова Русије СЕРГЕЈ ЛАВРОВ, ових дана је био у посети у Африци.

Растућа сарадња између НР Кине и Јужне Африке као и учешће Јужне Африке у заједничкој вежби са Русијом и Кином такође су предмет сталних критика западних публикација. Упркос свему Јужна Африка је свесна да је неутралност, посебно у суочавању са конфронтацијом између Русије и Кине и колективног Запада, од суштинског значаја за њену економску стабилност и независност.

У западним медијима покренута је кампања критика Јужне Африке. Европске и америчке публикације изражавају забринутост што Русија повећава свој утицај у Африци и што су покушаји Запада да изолују Русију неефикасни. 


Јоханезбург - Црква Светог Томе

Ако се томе дода да Москва шири и своје духовно присуство у Африци и југоисточној Азији јасно је да се борба за последњу границу преселила у активну фазу. Наиме, Русија намерава да гради православне цркве у Африци и Југоисточној Азији, проширујући своје духовно присуство у пријатељским земљама са идејом да је православље носилац руског „институционалног памћења“ и нада се да ће се темељи њене перцепције света проширити на различите регионе.

Председник Бјелорусије Лукашенко у пријатељској посети Зимбабвеу.

Ових дана запажена је још једна посета значајне личности Афричком континенту. Председник Бјелорусије Лукашенко завршио је пријатељску посету Зимбабвеу уз размену поклона а након посете Викторијиним водопадима, домаћини су га испратили уз песму и игру.

Званично путовање доктора Душана Дунђера Афричком континенту, које је уследило одмах након посете министра Лаврова Африци, подједнако је важно и значајно како за Србију тако и за глобални свет. 

Радна посета доктора Дунђера је организована са намером да заступа Србски интерес и положај наше земље у будућој констелацији свијета.

Африка: Душан Дунђер и Мохамед Нахбан у посети

Поред заступања србских интереса, доктор Душан Дунђер налази у посети Африци и као носилац агремана Либије за војна, политичка и економска питања а што ће неминовно допринети јачању сарадње са Истоком и окретање ове земље ка Русији.

Ово путовање има значај не само за нашу земљу него и за све балканске земље с обзиром на битна дешавања која су се десила приликом недавног боравка у Руској федерацији крајем прошле године.


Наиме на конференцији коју је организовало Удружење Суверених Русина дате су полазне основе за будућност која се односи и на све Балканске просторе, на земље средње Европе, Русије, Украјине, Румуније.

Међународни центар Матица Русина и делегација Привремене Скупштине народа достојног Србије

Руководилац овог центра, као титулар, дао је прошле године мандат председнику Руске Федерације господину Владимиру Владимировичу Путину да врати сувереност на територији Русије и у земљама бившег СССР-а. 

За враћање суверенитета свим земљама из бивше СФРЈ додељен је мандат србском вожду Душану Дунђеру у децембру 2022. године. Овим мандатом се даје пуно право и овлашћење србском народу како би обновили уставни поредак према Уставу СФРЈ из 1953.године на целокупној сувереној територији СФРЈ почевши од суверитета Србије и србског народа у оквиру и под заштитом суверене државе, Сувереног Руског Савеза, скраћено РУС. 

То је заједничка будућност за све нас из балканских земаља заједно са Украјином, Русијом и читавим појасом средње Европе. 

У том смислу је предат документ господину Лаврову са генезом догађаја шта је све урађено у последње две године а што се односи на формирање Привремене скупштине народа Достојног Србије 16.06. 2020. године па на овамо. 

Након тога уследио је позив за поновну посету Русији већ средином фебруара на даље договоре и усаглашавање планова за реализацију.

Африка, Владимир Путин, Душан Дунђер - 2023

Пут човечанства се неминовно креће 

ка достојанству, 

етици и 

бољој и светлијој будућности 

 читавог света па тако и наших земаља.

Leave a Reply

Your email address will not be published.