Медији – мач у рукама окупатора
4. Јул 2023.

За народ, који не мисли својом главом – већ „телевизором“ – медији су одавно постали мач у рукама окупатора. 

Мора се признати да су до сада успешно обављали ту улогу, но, стиче се утисак, да им у последње време недостаје „креативности“. 

Суочени са неизбежним звучним и визуелним присуством најстроже чуване тајне у Србији – Привремене скупштине народа достојног Србије – полако постају немаштовити у свом искривљеном извештавању и „бацању“ контрааргумената ономе што је неоспориво. 

На тај дан – „Independence Day“ – дан „независности“ владајућег окупатора од било каквих мерила људскости и правде – а уједно и „независности“ новинара од припадности свом народу и осећају часности и морала – 4. јула, та „мала група“ (како нас називају), опет је дошла да буде „трн у оку“ издајницима и саучесницима у истребљењу сопственог рода. 

Та „мала група“ се упорно појављује на местима где би окупатор најмање желео да буде. 

И, да није очигледно - и звучно немогуће за игнорисати – не би се „наши новинарчићи“ толико узрујавали, нити на свој начин, описивали очигледну истину јер, побогу – они то чине „непристрасно, објективно и независно“, како рече новинар „Данаса“.


Видео снимак можете видети и на ЈуТјубу и на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ:

Од свих кључних питања и свега што је од животног значаја за народ Србије – „наши новинари“ били су, ето, забринути за „ометање саобраћаја“ и немогућност једне труднице да упаркира кола у своју гаражу. 

Иако је сниматељ „Н1“ оком камере забележио дешавања и недвосмислен говор, који се чуо са нашег микрофона, од тога јавност може видети и чути само кадрове са музичким деловима и елементе говора који нису толико „опасни“ по очување илузије да је лажни режим – режим, да је лажна опозиција – опозиција и да је све под контролом – док стојимо на рубу провалије. 

Наравно да су и краткотрајна глуматања „интервјуисања“, заправо била у стилу као када оболелог од карцинома питате: „Какво је време напољу?...“ 

Све уиграно и добро издресирано по методи „скретања пажње“ на небитно – а све у циљу миноризовања и обесмишљавања истине коју они савршено добро знају.

Врхунац немаштовитости је понављање старих фраза о томе да су „Достојни Србије Вучићева продужена рука“, како пише „Данас“ - реченица коју понављају већ неколико година – иако су ти исти „Достојни“ 17.6.2020. разрешили дотичног функције председника, иако су му на лажној инаугурацији пред носом говорили да он није председник (што и он сам зна) – па чак и заборавивши чињеницу да је и он сам говорио како је „критикован“ што је дозволио „тамо неким Достојнима Србије да поставе своја обележја“ у близини Скупштине, те тиме значајно ремете „ток протеста“... Који се то, такозвани председник, брине о комодитету оних који га, наводно, руше?... 

Све у свему, удружила се такозвана позиција и такозвана опозиција, пред једином опасношћу да се разоткрије њихова вишегодишња манипулација и, та паника, доводи до нестанка идеја и начина како избећи неизбежно... А шта је, заправо, њима тада изречено, можете чути у видео запису на почетку овог чланка.

Leave a Reply

Your email address will not be published.