Током НЕДЕЉЕ 18.12.2022.

Делегација Привремене Скупштине народа достојног Србије, предвођена г.дином Душаном Дунђером, налази се у вишедневној радној посети Руској Федерацији. 

Саборни храм Светог блаженог великог војводе Игора Черниговског и Кијевског

Без обзира на велики број активности, наша делегација је на позив руског свештенства посетила Саборни храм Светог блаженог великог војводе Игора Черниговског и Кијевског, који се налази у Москви, поред патријаршијске резиденције.

Ту су наши чланови делегације присуствовали јутарњој служби.

Видео снимак прегледа недеље можете видети на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ ОВДЕ: 

Према речима чланова наше делегације, овакав гест домаћина још једном је показао захвалност братског Руског народа према раду и делу нашег Душана Дунђера. Наша браћа су свесна да стојимо заједно на линији одбране истине и слободе и да је читав Србски народ годинама за њих представљао светао пример жртвовања у име слободе и православља, где без обзира на притиске западних земаља упорно истрајавамо у истини и борби за слободу.

Након јутарње службе одржан је мини концерт у самом црквеном здању.

На концерту је још једном указана велика част Душану Дунђеру и нашој делегацији.


Током децембра месеца, сваког четвртка и суботе па све до 14.јануара 2023. године, за посетиоце Народног музеја Србије у Београду биће изложено Мирослављево јеванђеље.

Ова од непроцењиве вредности богослужбена књига сачињена је крајем 12. века по наруџбини кнеза Мирослава, брата великог жупана Стефана Немање. Под утицајем романичког стила и византијске традиције, са великим бројем минијатура цртаних пером, украшаваним златом, комбинованих геометријских и флоралних преплета, она представља један од најзначајнијих споменика србско-словенске писмености.

И Мирослављево јеванђеље има своју веома бурну причу како је брижљиво чувано, одолевајући великим изазовима који су се постављали кроз све ово време историјских промена на нашем тлу.

Прошлог лета реплика Мирослављевог јеванђеља била је изложена на платоу испред зграде Народне скупштине у Београду, пред свима присутнима који бране слободу и пружају подршку Привременој Скупштини народа достојног Србије.

реплика Мирослављевог јеванђеља била је изложена на платоу СЛОБОДНЕ територије Привремене Скупштине народа достојног Србије

Док је делегација Привремене Скупштине народа достојног Србије започињала свој боравак у Русији, стигла је вест о предлогу за уједињење наше две земље.

Наиме, први заменик председника Комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Чепа изјавио је за „Говорит Москва" да би Русија и Србија могле да се уједине.

први заменик председника Комитета Државне думе за међународне послове Алексеј Чепа: Русија и Србија би могле да се уједине

Према његовим речима, до уједињења наших држава могуће је доћи након референдума који би био спроведен и који је неопходан да „касније нико не би рекао да је реч о окупацији". 

Људи су ти који треба да одређују будућност своје земље. И зато „све треба урадити чисто". 

У сваком случају, како је рекао први заменик председника Комитета Државне думе, руска страна ће пружити подршку нашој земљи због дубоког пријатељства које везује наше две земље.


Сви смо забринути и дубоко саосећамо са нашом браћом на Косову и Метохији. На неколико локација срби су били принуђени да поставе барикаде, и од тада стоје на хладноћи бранећи своју слободу и своје достојанство. 

Међу њима, између осталог, влада бојазан и страх да ће се одцепити север Косова и да ће они бити остављени на милост и немилост шиптарима. А следили су савете свих влада у Србији које су се смењивале од 2000. године па до данас: учествовали су у раду институција самопрозване државе Косово, радили у полицији и у другим установама Косова, верујући својој матици Србији. 

И сада, када су опет напустили те институције, бивају ухапшени, конфискује се имовина срба, шиптари отварају нове пунктове код Јариња и Брњака, и тамо ноћу наоружани заустављали су аутомобиле, како кажу, „због контроле“.

Сви смо забринути и дубоко саосећамо са нашом браћом на Косову и Метохији.

И тако обичан народ на Косову и Метохији признаје да осећа неизвесност и страх. Јер не знају шта се дешава. И почињу да сумњају и у једну и у другу страну. Сада шиптари имају комплетан увид у њихове податке и лако им је да хапсе кога желе. Чак се србима и јавно прети новом „Олујом“.

И то је Србија као регистрована корпорација допустила. Али народ у Србији то не сме да допусти. И неће. 

Велику захвалност дугујемо нашој браћи русима, јер захваљујући баш Руској Федерацији, питање Косова и Метохије је враћено у Савет безбедности Уједињених нација.

Sergei Lavrov UN 1244 8.04.2008 Russia to block Kosovo UN bid

А Привремена Скупштина народа достојног Србије је свим срцем уз нашу браћу и сестре са Косова и Метохије, одлучна је и јасног става да је Косово и Метохија срце наше домовине, и да је тиме неотцепљив део наше државе Србије. И сходно томе, донела је на својим заседањима до сада и следеће одлуке:

Privremena Skupstina naroda dostojnog Srbije 16.06.2020

- На 6. седници одржаној 5. јула 2020. године донета је одлука о инстистирању Привремене Скупштине народа достојног Србије на примени резолуција Савета безбедности Уједињених нација 1244 и 2131;
- на 19. седници одржаној 14. маја 2022. године донета је одлука о хитном извршењу дела Резолуције 1244 који се односи на утврђени број присутних војника и полиције на Косову и Метохији;
- на 28. седници одржаној 17. септембра 2022. године донета је одлука да се Габријел Ескобар,специјални представник САД-а за Западни Балкан, и Кристофер Хил, амбасадор САД-а у Србији, прогласе personae non gratae, односно непожељним особама.

Leave a Reply

Your email address will not be published.