Током НЕДЕЉЕ 18.01.2023.

До 29. децембра 2022. године, тачно 348 дана и ноћи представници Привремене Скупштине народа достојног Србије чували су пламен Слободе на платоу Слободе и Истине испред зграде Скупштине. Међутим, због организације и одржавања концерта поводом дочека Нове године испред зграде Скупштине, који је иначе забрањен одлуком Председнице Привремене Скупштине народа достојног Србије, нашим представницима је наложено да напусте простор на платоу, уз реалну претњу да ће бити примењена прекомерна употреба силe приликом уклањања присутних као и инвентара, који се буду налазили на платоу испред зграде Скупштине.

Видео снимак прегледа недеље можете видети на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ ОВДЕ: 

Том приликом, присутнима су се обратили Председница Привремене Скупштине, Оливера Илић, др Душан Дунђер и професор Богдан Попара.
Др Дунђер је рекао да су представници Привремене Скупштине народа достојног Србије скоро годину дана стајали на платоу испред Народне скупштине и штитили слободу сваког појединца и државе, док је Председница изјавила да Привремена Скупштина народа достојног Србије наставља свој рад, само на други начин.

Наше активности биће окренуте ка томе да ћемо Плато Слободе и Истине ускоро имати на трговима свих градова у Србији. Истина се шири наизглед малим пламенима чију снагу чине међусобна повезаност, љубав и поверење.


Протеклу недељу сви смо, углавном, проводили у кругу породице и блиских и драгих нам људи. 9. јануара 2023. године, славио се Свети Архиђакон Стефан у домовима, а посебно у нашој Републици Србској.

Председник Републике Србске Милорад Додик је, поводом обележавања Дана Републике Србске, одликовао председника Руске Федерације Владимира Путина Орденом Републике Србске на огрлици који је, како је председник Додик навео, „заслужан за развијање и учвршћивање сарадње и политичких и пријатељских односа Републике србске и Русије.“

Свој нашој браћи желимо сву срећу, добро здравље, и да живе у братству и заједничкој слози са свима у свом окружењу.

Свети Архиђакон Стефан

А у другом делу света, под утицајем сила зла, све више се испољава непријатељски став према братском нам народу у Русији.

Портпарол руског Министарства спољних послова, Марија Захарова, изјавила је за „радио Спутњик“ да „људи живе у мржњи већ дуги низ година, и она је сада тек изашла на видело."

Понашање у јавности неких политичких представника и њихове изјаве против Руске Федерације: од стране обичног политичара једне западне државе, као и руководства, затим преко председнице Европске комисије и шефа дипломатије Европске Уније, не тако давно били би најоштрије осуђени, чак би и платили политичким каријерама и својим стеченим позицијама.
Цела ова ситуација према Руској Федерацији, како је закључила Захарова, заправо је тужна.


12. јануара 2023. године, Владимир Владимирович Путин је, у свом обраћању запосленима у тужилаштву поводом празника, нагласио да је важно учинити све да се заштите уставна права и безбедност становника нових руских региона.

РТ, Владимир ПУТИН, промашена предвиђања запада

Иначе, у септембру месецу 2022. године одржани су Референдуми о уласку Луганске и Доњецке Народне Републике, Херсонске и Запорошке области у састав Русије. Становништво тих региона подржало је већином гласова уједињење с Русијом.
А 30. септембра, у Кремљу, одржана је церемонија потписивања споразума о пријему нових региона у састав Руске Федерације.


10. јануара 2023. године, у седишту НАТО-а у Бриселу, Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен и председник Европског савета Шарл Мишел потписали су Заједничку декларацију о сарадњи НАТО-а и Европске Уније.

По том питању се огласила Захарова, називајући њихово позивање у документу на норме међународног права и принципе Повеље Уједињених нација посебно лицемерним чином, с обзиром на агресију НАТО алијансе на Савезну Републику Југославију 1999. године, инвазију блока на Ирак 2003., као и бомбардовање Либије 2011. године

"Мотиви Американаца су крајње јасни – да увуку Европску унију у 'глобално ривалство' које је најавио Вашингтон, како се каже у декларацији, како би пала под већу зависност од Вашингтона", рекла је Захарова.


По питању Косова и Метохије, Портпарол руског Министарства спољних послова изјавила је 30. децембра 2022. године да је компромис Београда и Приштине, уз гаранције Западних земаља- тешко одржив.

Како је истакла, све док Приштина не испуни кључну обавезу која се односи на формирање Заједнице србских општина, и коју игнорише већ десет година од потписа Бриселског споразума,  ситуација ће остати једнако крхка уз сталну опасност од поновне ескалације.

Захарова је назначила да Русија веома помно прати актуелну ситуацију на Косову и Метохији. 29. децембра Срби на Косову су почели да уклањају барикаде које су поставили као одговор на дискриминацију која се врши од стране Привремене самоуправе у Приштини.


10. јануара 2023. године, у просторијама Издавачког предузећа „Рад“, у улици Дечанска број 12, отворен је Клуб читалаца јапанске књиге и љубитеља културе Далеког истока.

Љубитељи јапанске књиге и културе као и културе Далеког истока имају могућност да погледају, прочитају, да се учлане и купе издања књига објављена на сајту Japanorama.rs.

Жеља оснивача јесте да се у клубу развија атмосфера у којој књига представља светилиште, један прави храм знања, који ће својим радом давати допринос у развијању дубоког поштовања и пријатељства који постоје између јапанског и србског народа.


Улица отвореног срца 2023.

Традиционална новогодишња манифестација „Улица отвореног срца“ обрадовала је све посетиоце у Македонској и Светогорској улици у Београду. У овом веселом и надасве чаробном фестивалу радости и весеља, за најмлађе и све остале присутне били су ангажовани музичари, улични аниматори, жонглери, мађионичари. Овим улицама шетали су и забављали се родитељи са децом, уз продавце балона, слаткиша и разноврсних играчака. Такође, наступио је и дечји хор са којим су деца певала познате песме уз које смо сви одрастали.

Овога пута, „Улица отвореног срца“ одржана је и у Устаничкој и Пожешкој улици, као и у другим градским општинама: Нови Београд, Борча, Сурчин.

Привремене Скупштина народа достојног Србије - банер Звоно, Медвед и Вук

О важности неговања и очувања здраве породице као важног језгра у здравом развоју како појединца, тако и његовог окружења и читавог нашег народа и државе, Привремена Скупштина народа достојног Србије поставила је за један од приоритета у свом раду, тако што је на 28. седници одржаној 17. 09.2022. године донела одлуку да се уведе Дан породице и Дан деце, омладине и спорта као нови празник у слободној држави Србији. Ови дани би се обележавали првог петка, суботе и недеље у априлу месецу, а њихово увођење је важно управо зато што би се дала велика подршка неговању свих породичних и природних вредности које су у складу са људским и Божијим законима. 

Такође, на истој седници посланици су донели одлуку о формирању радне групе која би се бавила образовањем и васпитањем деце предшколског и школског узраста. 

Ова радна група била би састављена од стручњака, компетентних људи који би радили на припреми свеобухватног програма који би се огледао у постављању нових темеља за образовање и васпитање деце, а са циљем да се образовни систем врати у оквире наше традиције, породичних вредности и културе.

СВАШТА СЕ ЗБИВА, СВАШТА СЕ ЗГОДИ
И НОВА ДОЂЕ И ХРИСТОС СЕ РОДИ! 

ВАИСТИНУ РОДИ, ВАИСТИНУ ДОЂЕ
И СВЕ ЛОШЕ ЈЕДНОМ МОРА ДА ПРОЂЕ.

РАДУЈ СЕ БРАТЕ, ВЕСЕЛИ СЕ РОДЕ
ТАКО СМО БЛИЗУ, БЛИЗУ СЛОБОДЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.