Током НЕДЕЉЕ 9. мај 2023.


Дан ПОБЕДЕ

“Ми смо ослободили Европу од фашизма, али нам они то никада неће опростити” – пророчанске су речи маршала Георгија Жукова изречене у Берлину 1945. године. 

Читава протекла декада представља период оживљавање нацизма у Ервопи која је своје главне активности фокусирала на Украину. 

Страхоте другог светског рата су и сада на хоризонту. 

Надали смо се да је борба против нацизма и фашизма окончана 9. маја 1945. године али очогледно да се непријатељ само примирио и ојачао своје злочиначке редове у недрима Европе, а све са истим циљем- да се уништи православље.

Видео снимак прегледа недеље можете видети на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ ОВДЕ: 

Ово су времена када сви морамо да се подсетимо тих монструма и да се ујединимо у идеји истине и слободе. 

Запамти Србски народе да жртве наших дедова нису биле узалудне, јер су нам омогућиле каснији живот. 

Пробуди се Србски народе јер је непријатељ само променио тактику и сада је одшколовао своје слуге из нашег народа, који без трунке савести издају и продају нашу земљу и наше животе .

Нека и овог 9. маја бесмртне сене наших погинулих предака оживе у нама слободарски дух и заједно са Руском и свом слободарском браћом станимо у одбрану нашег права на живот!


Захвалнице због заузимања принципијелног става по питању не признавања Косова

Привремена Скупштина народа достојног Србије је крајем априла 2023. године послала захвалнице због заузимања принципијелног става по питању не признавања Косова и Метохије и уважавања да је тај део територије саставни део Државе Србије. 

Захвалнице су послате председницима држава, министрима унутрашњих послова као и акредитованим амбасадорима следећих земаља:
Словачке,
Грчке,
Румуније,
Шпаније и
Кипра.


Текст захвалнице је следећи:

Ваша уважена Екселенцијо,
 
у име Србског народа желимо да искажемо искрену захвалност на истрајности ваше земље по питању територијалног интегритета Републике Србије и непромењеног става да је аутономна покрајина Косово и Метохија саставни део Србије.
Привремена Скупштина народа достојног Србије једини је легални представник законодавне, извршне и судске власти у држави Србији de jure од 16.06.2020. године када је основана, у неуставном стању које је наступило од 03.06.2020., а у складу са чл. 2. Устава Републике Србије иницијативом народа као носиоца суверенитета.
Овим путем Вас информишемо да Привремена Скупштина народа достојног Србије спроводи анкету у сарадњи са привременим локалним самоуправама и народним штабовима широм Србије и у дијаспори са циљем испитивања јавног мњења по питањима суверенитета у условима опште дезинформисаности путем средстава јавног информисања о стању у држави и на међународној геополитичкој сцени.
Испитивање јавног мњења у периоду од 12.03. до 13.04.2023. године на узорку од 12937 испитаника је показало да народ сматра Косово и Метохију саставним делом Републике Србије и да је недвосмислена народна воља да се Косовско питање решава у складу са међународним правом, мирним путем, а у оквиру резолуција УН 1244 и 2131. Србски народ никако не прихвата идеју да земље које су бомбардовале Србију 1999. године учествују у решавању питања Kосова и Метохије, нити народ подржава закључење било каквих споразума између нелегитимних узурпатора власти који без дозволе Србског народа, а у његово име потписују погубне одлуке са представницима Албанаца са Kосова и Метохије.  
 
С поштовањем, Привремена Скупштина народа достојног Србије


Извештај са скупа у Суботици

Удружење „Мала Југославија“ у Суботици, већ традиционално, сваке године окупља људе са простора читавог Хелма. 

Није политика, она, која је спона ове организације већ запис у срцу и памћење једног времена, као времена слободе, заједништва и благостања. И није политичка организација тог времена, „карика која недостаје“, већ братска љубав свих људи са простора Хелма, чији гени памте исконске заједничке корене, из којих сви потекосмо. 

Вештачке поделе, које нам непријатељи кроз векове наметаше, бечко-берлинско прекрајање историје и инструисана идеологија марионетских политичара, нису успели да избришу дубоку унутрашњу спознају ових људи. 

Своје традиционално окупљање, на дан 2.5.2023., ово удружење, увеличало је, позивом на скуп, сувереног титулара др Душана Дунђера, на које се он, заједно са представницима Привремене скупштине народа достојног Србије, са задовољством одазвао. Титулар, др Душан Дунђер, се обратио скупу.


Посета делегације Привремене скупштине народа достојног Србије и титулара др Душана Дунђера народу Словеније

Дана, 22.4.2023. године, делагација Привремене скупштине народа достојног Србије, на челу са титуларом др Душаном Дунђером, посетила је братски словеначки народ, окупљен у Марибору, на скупу под називом „Широм отворених очију“. 

У складу са овлашћењима добијеним Граматом, урученом у Москви, 14.2.2023. године, којом је др Душану Дунђеру дата потпуна власт, у интересу србског народа, за обнављање Уставног поретка на целокупној територији у оквирима Србских земаља и Поморских – у оквирима државних граница Југославије (ФНРЈ), регистрованих у УН од 1949. године – Привремена скупштина народа достојног Србије и титулар, др Дунђер, одлучили су да ову радосну вест поделе са братским народом који живи на територији данашње Словеније. 

Присутнима се најпре обратио Др Душан Дунђер, што можете чути на видео запису у оквиру видеа Током НЕДЕЉЕ. 

Овом приликом, др Душан је објаснио темеље нашег заједништва, напомињући да је, до тренутка фактичког постојања Југославије, наша држава имала суверенитет. За фактички распад Југославије, одговорност сносе сви политичари са ових простора, док правно-формално – она још увек постоји: 

Не постоји акт о примопредаји између Југославије и република. 

Душан је напоменуо да су, од 14.2.2023. године, де јуре, слободне све бивше југословенске републике и да је потребна само подршка народа. Говорио је, такође, да је идеја да се нашем народу прикључе и околне земље. 

Др Душан Дунђер је говорио о својој улози у де факто реализацији суверенитета целог Хелма, и тај исечак је приказан у видеу у оквиру овог чланка. 

Такође, др Душан је народу Словеније рекао, да све некадашње републике и Словенија, од 14.2.2023., имају много једноставније решење за де факто успостављање суверенитета – потребно је да одаберу свог представника, најбољег међу собом, који ће у Москви, добити од титулара др Душана Дунђера, право да штити суверенитет сваког грађанина по Уставу ФНРЈ из 1946. 

Такође је потребно, када се довољан број људи освести, да формирају своју Скупштину, која ће радити у интересу народа.


800.000 долара за ЦЕНЗУРУ!

* Ових дана иза сцене јавности и удругом плану одвија се тихи рат против слободног изражавања, права на сопствено мишљење и можемо то слободно назвати увођење у једноумље. 

Скоро непримећена је остала вест да су САД издвојиле 800.000 долара за враћање поверења у америчку демократију у Србији. А то је само део новца који је пристигао у Србију којим се освајају јавни медији и усмеравају информације у жељеном правцу. 

Наиме, Стејт департмент је уверен да како кажу „руски злоћудни утицај и дезинформације“ подстичу ултранационалистичке покрете у земљи који „одвајају Србију од чланства у ЕУ и демократског напретка“, па су одлучили да издвоје близу милион долара за промоцију својих идеја а све у циљу поправљање америчког имиџа који је по њима нарушен деловањем Русије и Кине. 

Овај износ , који је одлучен још у децембру прошле године, сада је стигау у Србију и намењен је пре свега медијима и ширењу америчке пропаганде путем медија. Не чуди онда што је у последње време приметан све већи медијски напад и изазивање мржње на све што је руско насупрот величању запада.

* Европска Унија издваја 2 милиона евра за програм промоције демократије у Молдавији. 

Највећи део средстава отићи ће тзв. „независним” медијима и блогерима. 

Према документу у који је РТ имала увид, иницијатива такође има за циљ како кажу „борбу против дезинформација“ и „побољшање медијске писмености“ Молдаваца. 

Истиче се да ће пројекат бити спроведен у целој земљи, укључујући и Придњестровље. 

* Како се приближавају Европски избори 2024. Европска унија најављује цензурисање слободног говора, мишљења и информација. 

У Европи, новим режимом, се забрањује ствараоцима садржаја на ЈуТјуб каналима да говоре о историји, политици, геополитици, економији. Издате су нове уредбе под изговором спречавања утицаја на изборе. 

* Одбор за спољне послове Европског парламента усвојио је извештај којим се Србија позива да се усагласи са одлуком Савета да обустави емитовање активности Спутњика и РТ Балкан. 

Извештај осуђује отварање канцеларије РТ у Београду и покретање сервиса вести на србском језику. 

* А да се реализација глобалистичке агенде 2030 све више убрзава видимо и по томе што Европска комисија најављује да ће од 25. августа Европска Унија надзирати 17 wеб платформи и 2 претраживача, по Закону о дигиталним услугама тако да ће бити забрањени кометари, изношење властитог ставе и мишљења, једном речју увиди се јединствени наратив једноумља. 

* Све се то невероватном брзином преноси и код нас тако да су сви медији у Србији добили електронску пошту из украјинске амбасаде а по налогу Министрства иностраних послова Украјине у којем се дају упутства за примену како кажу “исправне терминологије” приликом извештавања догађаја у Украјини. 

Овим се улази још дубље у сферу неуролингвистичког програмирања и стварању жељених мапа у нашем уму а медији су главни преносиоци овог наратива.

Украјинска

И ако се питамо шта нам је чинити у мору лажи и ширењу неистина и покушају увођења једноумља, остаје нам само ИСТИНА као светла тачка која нам доноси боље разумевање како нас самих тако и света око нас. Зато мислите својом главом и нека нам Истина буде једина водиља у борби против једноумља.


Живеле Србске државе и Поморске! 

Живели сви народи нашег Хелма!


- Анкета траје - молимо Вас да попуните ако још нисте.
- Резултати АНКЕТЕ су на вебсајту Привремене Скупштине народа достојног Србије.

Leave a Reply

Your email address will not be published.