Неуспех Румуније, логика украјинског рата 
и распад ЕУ 

Интервју са Дианом Јовановић - Шошоака

Партија С.О.С. Румунија (СОС Румунија) је једина партија која није под контролом система и тајних служби“, каже у специјалном интервјуу председница ове политичке снаге, посланица и сенаторка Диана Јовановић-Шошоака. Румунска политичарка објашњава узрок економске рецесије у својој земљи, сматрајући да је ЕУ “изгубила суштину свог стварања”. 

Диана Јовановић је сигурна да Украјина треба да се одрекне територија које јој не припадају, а уједињење Румуније са Молдавијом ставиће тачку на вештачку поделу и неприродне границе које су стварале проблеме. 

Шошоака наводи: 

„Румунија се суочава са економским проблемима јер има колонијалну економију, где стране мултинационалне компаније извозе профит из земље заобилазећи порезе и царине, па земља живи у дуговима. Спољни дуг Румуније је премашио 50% БДП-а, кредити дивљају и новац нестаје као да га никада није ни било, а грађани не виде никакву корист од позајмљеног новца. Ово је економија потрошње, али потрошња увоза, јер се у Румунији ништа не производи, чак се и храна увози иако је Румунија била велики произвођач. Тада су се појавиле јефтиније, али нездраве украјинске житарице које, уместо да стигну у Африку или Азију, стижу овде. Ово су само неки аспекти економског неуспеха на који је Брисел намерно навео Румунију да постане само излаз, извор јефтине радне снаге за подршку западним економијама, где Румуни одлазе да раде у иностранство због недостатка перспективе.

Неуспех Румуније, логика украјинског рата и распад ЕУ: интервју са Дианом Јовановић - Шошоака

У међувремену, у Румунију се доводе радници имигранти из Азије, који имају боље услове за рад од Румуна, а одлив Румуна се креће ка Западу."

Из тог разлога, у Румунији је у току генерални штрајк свих наставника

(https://eadaily.com/ru/news/2023/05/29/zabastovka-uchiteley-v-rumynii-sryvaet-grafik-vypusknyh-ekzamenov)

који су изашли на улице да протестују јер им захтеви нису испуњени. 

Румунија није стратешки партнер Сједињених Држава, јер би таква позиција значила једнака права и дужности. У америчком концепту, Румунија је комад земље, који се користи према њиховом укусу, интересима и у тренуцима који су им корисни. Румунија није чак ни колонија, јер колонија има права. Немамо више румунске лидере, већ све врсте странаца које су на јавне функције поставили Вашингтон, Брисел и Тел Авив. Зато Румуне не представља нико нигде,осим једине румунске сенаторке која је успела да уђе у румунски парламент. Да смо партнери, улазили бисмо у САД без виза, имали бисмо војне базе у САД... [...] Код нас се, као и у доба фанариота, примају странци и постављају на чело државе. Како Румунија може бити без економских проблема када ми више немамо економију?

Уништили су наше фабрике, енергетске комплексе, продали их и поробили нас, енергетски смо потпуно зависни од њих, само у мери у којој нам дозвољавају. 

Напунили су нас мултинационалним компанијама које извлаче свој профит преко консултаната са седиштем у пореским рајевима; румунско тужилаштво предводе рушитељи румунске привреде, као што је Лаура Кодрута Ковеси, актуелна европска тужитељка којој је помогло да победи француског кандидата у награди за штету нанету румунској економији; крчили су наше шуме, убијали наше дивље животиње, узимали нашу земљу, поставили тешке услове нашој пољопривреди, протерали наше грађане. 

Ми смо држава са највећом емиграцијом у мирнодопско доба, са највећим бројем деце рођене ван земље. 

Живимо само од кредита и ускоро ћемо постати, попут Украјине, земља коју су на берзи купиле организације Џорџа Сороша, које врве у Румунији.”
 
"Политичка атмосфера у Румунији је посебна, иако у неким тачкама подсећа на атмосферу неких бивших комунистичких држава ЕУ: с једне стране је такозвана политичка и финансијска елита, одсечена од стварности и од становништва, с друге стране, огромна маса грађана који су уморни од актуелне политичке класе и желе корените промене. Суочени смо са двоструком политичком класом... [...]. 

Паралелно са овим, постоји румунска већина која је произашла из незнања и манипулације и чека изборе 2024. да би целој политичкој класи показала шта значи пробуђена нација. 

Румунска СОС странка није партија у правом смислу те речи, већ покрет за буђење националне свести, настао на захтев Румуна. 

СОС је Морзеов сигнал за помоћ који је спасио милионе људи, као и стара румунска реч која значи ослонац куће, особу на коју се може ослонити. Странка СОС Румунија, коју ја водим, основана је пре годину дана да одговори на ову хитну потребу Румуна да имају алтернативу и да се извуку из логике мењања главних партија између себе сваке 4 године, пошто раде исте ствари. 

Сада више не крију да никада није било позиције и опозиције, већ само великог клана који краде богатство земље. Ми смо једина страна која подржава мировне преговоре и противна је званичној доктрини наоружања Украјине, која захтева да НАТО не укључује ни Румунију ни друге државе у сукоб и то чинимо уз велики ризик."
 
ШОШОАКА О УКРАЈИНИ: 

„Била сам први посланик на свету који је у марту 2022. представио меморандум о миру – неутралности Румуније – где сам позвала на преговоре. 

Проблем Украјине је што има територије које јој не припадају, па самим тим предложила сам румунском парламенту предлог закона уз помоћ којег Румунија може да врати своје територије које незаконито припадају Украјини. 

Украјина мора уступити своје територије другим државама и то путем преговора. Овај рат се наставља јер дозвољава америчкој економији да производи оружје, САД имају огроман дуг: више од 4 трилиона долара, ратови су за њих дар од Бога. [...] 

Ово је једини начин да се људи баце на колена, као, на пример, у случају лажне пандемије ковида – спектакл борбе у којој људи морају да умру, одвлачи становништво од стварних проблема друштва. [...]

Иза завесе рата воде се огромни преговори. 

Сједињене Државе су изгубиле прво место највеће силе, а највећа опасност је Кина са својим системом надзора неприхватљивим за људска права, иако не могу а да се не дивим њиховом технолошком систему и економској еволуцији. 

Украјина је изговор, држава која има велике проблеме са суседима због територија које нелегално поседује – наших и свих суседа, укључујући и Русију, и чињенице да су НАТО и ЕУ умешани у рат који их се не тиче. То је покрет за уништење Русије и православља, уз помоћ невладиних организација које делују деценијама. 

Штавише, то је и борба против традиције, конзервативизма, цивилизације, историје, правог хришћанства: све ово желе да избришу! Дакле, ако поразе Русију, то ће значити уништење ере коју познајемо и отварање нове ере, НСП (новог светског поретка), где ће владати мањина, неписменост, интелектуална проституција, изопачење детиње невиности, уништење породица, вера и хришћанске вере.
 
Решење? 

Све хришћанске земље које су још увек задржале пристојност и праву веру требало би да се уједине и почну како локално тако и широм света заједно да се састану и преговарају за мир. Хитно обновити балкански пол...”

ДИАНА ШОШОАКА: ШТА МИСЛИ О СИТУАЦИЈИ У МОЛДАВИЈИ

„Више пута сам скренула пажњу на опасност да се Молдавија умеша у сукоб, а то је реалан ризик све док је председник Молдавије ученик Џорџа Сороша, мислим на Мају Санду. Иста опасност чека и Румунију. Сама сам била блокирана на улицама града 18. маја километарском колоном наоружаних војних возила која је кренула ка граници и покренула сам ово питање у румунском парламенту. 

Моје парламентарне иницијативе су суспендовале, одложиле или отказале многе војне акције које би Румунија иначе предузела, с обзиром на немогућност важних румунских институција да се одупру наређењима споља. 

Уверавам вас да се румунски народ, више од 98%, оштро противи уласку Румуније у рат и на било који начин умешаности наше земље у овај сукоб, који са нама нема никакве везе. 

Као доказ, нико се ове године није добровољно пријавио у војску да би се борио у Украјини, а као резултат тога, румунски премијер је размишљао о успостављању војне обавезе.”

ШОШОАКА О ЕУ

Европска унија је напустила своју првобитну сврху и трансформисала се из заједнице суверених држава у поље у којем најјаче државе и мултинационалне компаније експлоатишу најслабије државе. 

На нивоу ЕУ, принуђени смо на све врсте одвратних закона, као што је сексуално образовање деце или родно образовање, и ускраћена нам је било каква могућност енергетске или економске независности било које врсте. Неке државе, попут Мађарске, боре се против ових тенденција доминације Брисела, али сада постоји иницијатива 9 држава, укључујући, нажалост, и Румунију, које желе да укину право вета у неким областима, тако да ниједна држава нема могућност да води самосталну спољну политику. 

ЕУ такође укида националне уставе, желећи да координише све, укључујући и правду. 

У таквим условима ове земље престају да буду државе и постају провинције европске империје, а то је неприхватљиво.
 
Овај сукоб између Украјине и Русије, заправо између САД, ЕУ, НАТО-а и Русије, међутим, уништио је економију ЕУ и, корак по корак, ЕУ ће се урушити. 

Многе земље, многе европске државе, ускраћују ЕУ право да надјача националне уставе. Штавише, поништавање права националних парламентараца и улоге националних парламената неприхватљиво је за најстарије европске народе света, од којих сваки има своју богату културу и историју. Све ове вредности су осуђене на пропаст у метежу Европске уније. 

Да је ЕУ остала у фази економске уније, делимично би функционисала, чак и да су и у овом случају разлике између свих држава велике. 

Али културна, грађанска, историјска униформност у Европи је немогућа.
 
Такође, када кажете Европа, треба да кажете Русија, поготово што многе државе ЕУ склапају тајне послове са руским компанијама, заобилазећи забране. 

Чини ми се да им је намера да униште Русију зарад ресурса, па одатле крену напред. Кажем им: поново прочитајте историју да видите да ли је Русија икада поражена. Они који не познају историју осуђени су не само да је понављају, него што је још горе, осуђени су на нестанак.

ДИАНА ШОШОКА: БАЛКАНСКИ ПОЛ 

„Пао ми је на памет предлог „балканског пола“. Државе саме не могу да се изборе са снагом мултинационалки, чији су буџети једнаки БДП-у мале земље: само уједињењем можемо да сачувамо наше народе. И успећемо! Јер ми смо ту хиљаду година, са традицијом регионалне сарадње и Црно море је увек било наш пријатељ! 

Што се тиче Молдавије, не би се радило о анексији, већ о поновном уједињењу, а не у циљу негирања мањина. Предложила сам предлог закона који ће захтевати преговоре. 

Послали смо председништву Републике Молдавије нацрт закона, парламенту и премијеру Кишињева, како би и они могли да изнесу у свом парламенту да се изјасне у овој Унији, као 1859. године а која се мора закључити када ми то хоћемо, не кад хоће ЕУ, НАТО, САД! Све нам је узето, борили смо се да вратимо оно што нам припада, Божијом вољом. И тако ће бити!" 

ИЗВОР: 

https://eadaily.com/ru/news/2023/05/30/bankrotstvo-rumynii-logika-ukrainskoy-voyny-i-raspad-es-intervyu-s-dianoy-iovanovich

Leave a Reply

Your email address will not be published.