КАРНЕВАЛ БРОДОВА: Куда плови овај Брод?

Место ушћа Саве у Дунав, је место где се спаја више од 100 европских река које се уливају у Дунав. 

Управо зато је изабрано за већ традиционални Београдски карневал бродова са сврхом да промовише реке Саву и Дунав, да их приближи како његовим становницима, тако и туристима. 

Ова манифестација покренута је са циљем промоције Београда као туристичког одредишта, развој наутичког туризма као и да утиче на развој привреде и повећање инвестиција на рекама.

Видео, осим на ЈуТјубу, можете видети и на алтернативном каналу РУМБЛЕ:

Међутим, да ли је то баш тако? 

Наша екипа је била изненађена измештањем места одржавања ове манифестације као и самим учесницима главног дела програма, а то су бродови како и сам назив говори. 

Овај, осамнасети по реду Београдски карневал бродова, као и неколико претходних година, померен је са самог Ушћа и пристаништа где се првобитно одржавала манифестација. 

Измештање дешавања на “Сава променду”, где су “бродови” ако тако могу да се назову, кружили на потезу од Железничког моста до Газеле и назад, дало је читавој манифестацији неке друге карактеристике од оних првобитно замишљених. 

Тежиште дешавања померено је тако на новонастали “град” у граду Београду, не желимо ни да му поменемо име, а зна се на шта се мисли, а знамо добро и ко је и зашто одлучио о томе. Са жаљењем констатујемо да није више могуће дивити се великим речним бродовима који су кружили од Бранковог моста до Ушћа или били укотвљени у пристаништу и који су попримали свечани изглед и добијали посебан сјај том приликом. 

Тако да са правом можемо да се запитамо: Куда плови овај брод? 

Уосталом погледајте и сами и процените! 

А што би у пренесеном значењу требали да се запитамо: Куда плови овај наш брод звани Србија?

Leave a Reply

Your email address will not be published.