Изворно наслеђе истока у припремама за порођај.
О рађању - М.Ванг и Драгана Вујовић

Драги Бог нас је направио по угледу на себе и дао нам могучност да и ми стварамо, рађамо људе по угледу на нас, као родитеље, на нашу линију рода и тако све до првих људи. 

Рађање и порађање је датост људском роду и има своје посебности. 

Неке од њих су одређене и поднебљем на којем се дете рађа. Традиције у припремама за зачеће, неговање маме и бебе у трудноћи, током порођаја, бабина, негују многи народи вековима преносећи сазнања са колена на колено.

Видео, осим на ЈуТјубу, можете видети и на алтернативном каналу РУМБЛЕ:

Током разговора са М. Вангом који је учитељ Чи гонг и Таи чи чуан као и доктор кинеске медицине дознали смо да у кинеској традицији посебан значај дају двема битним стварима. 

Једна је циркулација крви а друга животна енергија, Чи. За проток и једне и друге важна је умереност, како каже поштовани М. Ванг, а постиже се начином исхране, употребом биљних приправака и вежбањем. 

Посебну важност у неговању доброг здравља трудне жене дају у прва три месеца трудноће. Уколико постоје изазови у здрављу, поред наведеног, препоручују Таи масажу којом покрећу проток енергије кроз меридијане и енергетске центре, посебно оне који се налазе и протичу кроз карлични појас. 

Нарочиту пажњу поклањају душевном миру како труднице тако и свих који се налазе у њеном окружењу. Имају потпуну јасност о последицама на живот детета, а тиме и породице, уколико је мајка у овом периоду изложена јаким, непријатним емоцијама, тешким ситуацијама, негативним људима, савременој музици, лошим интернет садржајима. 

У њиховој традици је да се млади људи припремају за зачеће и родитељство. Ови освешћени млади људи одлазе у приватне школе како би научили како да граде складне односе у породици. 

Данас већ имају много примера да деца из оваквих породица лакше савладавају изазове како у најранијем периоду живота тако и касније у време студирања и одабира позива кијим ће се бавити, одабиром својих вољених и у свим животним сферама. 

Изворно, Љубавно васпитање негује код деце животну радост. 

Као закључак овог разговора могли смо да чујемо потврду да, ма где на планети да се родимо, начин да се људски род развија у правцу богољубља и човекољубља је да зачеће, рађање а тиме и живот покољења која долазе, јесте у свесност да сви од Једног потичемо И да нас је у Љубави стварао. 

Узор имамо.

Leave a Reply

Your email address will not be published.