ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Прелазак преко видљивог, материјалног у вечни живот!

Након зимског периода и недостатка Светла доласком пролећа сунчева снага и животна енергија васкрсавају. Обнавља се природа и живот и дочекује Васкрс као ослобођење кроз љубав , кроз тријумф светла над смрћу. 

Традиција украшавања јаја у словенским културама настала је у предхришћанском периоду, а временом трансформисана је у савремено хришћанско васкршње јаје. Фарбање васкршњих јаја представља јеадан од најрадоснијих србских обичаја. 

Јаје као симбол живота, бесмртности, поновног рађања. 

Обнавља се природа, енергија Сунца, емоције и крв се буде.


Видео снимак можете видети и на ЈуТјубу и на РАМБЛ ПЛАТФОРМИ:

Као што библијски прелазак преко Црвног мора које представља ту узаврелу крв која се буди, тако свако у себи треба да пронађе исконску ревнотежу енергија, спој и јединство са Космосом. 

Та иста крв представља везу духовног са материјалним. 

И Христ се, жртвујући своју крв и своје тело , уздигао у вечни живот и вечну Љубав.

Постоје две врсте љубави. 

Постоји љубав из Људског ега и Света љубав, способност да се потпуно сјединимо са целином, Космосом и Творцем и тада се осећамо испуњени Божанском љубављу. 

Ми волимо када смо у једноти и јединству са свим. 

И ево васкршње жртве, само се его боји да умре, а васкршња љубав мора бити то, Христос умире јер воли свакога. Исус је својим васкрсењем отворио пут у вечни живот.

Зато је Васкрс један од најрадоснијих празника који се празнује у нашем народу а јаје се користи да представља апсолутни живот и стварање и црвено, васкршње јаје значи радост и за оне који га дају и за оне који га примају. 

И зато дарујмо Љубав и примајмо Љубав вечну без страха за наш људски Его и ускликнимо с радошћу: 

ХРИСТОС ВАСКРСЕ! 

ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.