Испред „Борбе“ – без „борбе“,
са отвореним позивом на дијалог.

Када температура достиже највише подеоке термометра и већина људи дише као „риба на сувом“, разуман човек се обично склони у хладовину и не излаже сувишним активностима. 

Такође, „разуман човек“, по таквом времену – још мање би се изложио дугом путовању ради неких небитних ствари. 

Међутим, савестан и свестан човек, који види даље од високе температуре и непријатности које доноси евентуално путовање по таквом времену – превазилази свако ограничење и не процењује своју активност према условима „удобности“ већ према критеријуму услова опстанка ЖИВОТА јер – време ће увек бити овакво или онакво и служиће као изговор – а „решење“ не тражи изговор већ акцију. 

Интересантно и симболично је да се баш по таквом времену, нађосмо испред седишта недељника „Време“, испред „Борбе“ – без намере за борбом и испред канцеларије омбудсмана, то јест заштитника грађана, који се само тако зове и – ако нешто и штити – то је „заштита“ грађана ОД ЊИХОВОГ ПРАВА НА СЛОБОДУ. 

Понекад се и Творац поигра речима и временом, просипајући посвуда знакове поред пута које, очигледно, могу видети само они који гледају „очима срца“.

Видео, осим на ЈуТјубу, можете видети и на алтернативном каналу РУМБЛЕ:

Сценарио, који Привремена скупштина изводи већ више пута, пред седиштима оних који су тренутно међу највећим непријатељима народа (и себе самих) – поновио се тог 13.7.2023. на поменутој локацији. 

Ти исти, када би били ЉУДИ – могли би постати пријатељи и спас, како себе, тако и свог народа – али не... Реторика постаје предвидљива и врапцима на грани: „присталице покрета „Достојни Србије““ – уместо посланици Привремене скупштине народа достојног Србије - „протестују“ – уместо позивају на дијалог... 

И, да – поменуше као разлог годишњицу „геноцида“ у Сребреници, којим се ставише у улогу судије и „стручних правника“ који, истини за вољу, не познају елементе бића дела „геноцид“ (који је међународни злочин намерног, потпуног или делимичног уништавања националних, расних и религијских група) и дела „злочин из одмазде“ (који у самом називу описује биће и узрок дела). 

Дакле, као верни гласноговорници марионетских власти они ни у свом саркастичном тексту, који написаше у вези са догађајем тог дана, не избегоше да се држе, наложене им, реторике, надовезујући се на наводни разлог нашег доласка – а то је, како они накарадно пишу – што нису известили да је „покрет „Достојни Србије“ месецима протестовао испред Дома Народне скупштине“... 

Да није тужно, било би смешно, колико је извртања и „обилазница“ на њиховом „аутопуту“, диктираном и трасираном равно из руку окупатора. Било би добро да себи одговоре на питање: „Зашто би једина легална и легитимна власт протестовала против цивилних лица, која, захваљујући управо медијској пропаганди и лажима – већ три године врше узурпацију власти?...“ 

Да ли је могуће да не знају да једино што је, де јуре власт, ту радила је – обавештавање и позивање довољног броја грађана, ради де факто преузимања власти и хапшења ових несавесних цивила?... 

Заменицу председнице Привремене скупштине народа достојног Србије, Маријану Лазић, коју називају замеником председника покрета „Достојни Србије“, при чему ваља рећи да овај покрет нема председника – наводно су „интервјуисали“. „Горуће питање“, које јој, том приликом поставише, односило се на то да ли ћемо ићи испред ТВ „Пинк“, на шта су добили отрежњујући одговор: „Пинк је забавна телевизија. ОВО НИЈЕ ЗАБАВА.“ 

Тако, ето, наши „новинарчићи раде свој посао“, који се састоји у „замени теза“, скретању пажње на тричарије, извртању истине и избегавању помена, по узурпаторски режим, „опасних реченица“. 

Наше је било да их визуелно и звучно упозоримо на недела која чине, те да их, још једном, позовемо на дијалог, где би, приликом сучељавања – ако имају аргументе, могли побити истину коју износимо – а ако их немају, барем би тако било часно и достојно – изнесу народу спасоносну истину о начину ослобађања из робства

Како су се ти, тзв. медији, у својим написима ухватили за она четири окупациона фактора (јер су они први и шести) – овом приликом су им таксативно набројани и објашњени. 

Пружена им је прилика да у пристојном јавном дијалогу провере наше тврдње и наводе али је они, као и обично – не искористише. 

Шта су они писали, сазнали смо из претходних навода – а шта се стварно дешавало – погледајте и послушајте и сами у видео снимку. 

Истина може бити само једна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.