SRBOVANJE I MIR U SVETU

Zašto je značajna uloga Srba za mir u svetu?

Kažu mi da preterujem sa srbovanjem, a ja im kažem da moje srbovanje, ako se tako može nazvati istina o srbskoj skrivenoj istoriji koju objavljujem, teško da može da nadmaši njihovo vekovno srbo-tlačenje, srbo-razaranje, srbo-mrženje i srbo-ubijanje.

Neću prestati da „srbujem" sve dok poslednji Srbin ne shvati KO je i ZAŠTO je proganjan i satiran. Zašto su nas podelili po veri, po nacionalnoj pripadnosti, nadenuvši komadićima naše otadžbine različita imena i iskrivili nam pismo i jezik, stvorivši nove, veštačke!

Jedan naROD su podelili na različite vere, jezike i države, da bi nas lakše porobili!

Dok svaki SRBIN ne shvati da je razlog tome što LjUBAV nosi u svom srcu, koja je OLIČENjE SAMOG BOGA u njemu. Tu ljubav je pružao svakom oko sebe, ne praveći razliku između prijatelja i neprijatelja.

I nije to, kao što mnogi smatraju, NAŠA NAJVEĆA GREŠKA pa smo zato tu, gde jesmo. NE ! To NIKADA NE TREBA DA MENJAMO ! Tek tada bismo se o Boga ogrešili!

Ono što Srbin treba da nauči iz ove vekovne lekcije jeste - da TREBA DA SE ZAUZIMA ZA SEBE!

DVA ASPEKTA NAŠEG BIĆA

Nositi ljubav u svom srcu za sve ljude, bez obzira na njihovo nesvesno ponašanje jeste BOŽANSKI ASPEKT našeg bića. To, hvala Bogu, nismo izgubili jer da jesmo, ne bi se razlikovali od onih koji su to izgubili i čine loša dela.

Međutim, postoji i LjUDSKI ASPEKT našeg bića i to je ono što treba da usavršimo: DA NAUČIMO DA SE ZAUZIMAMO ZA SEBE! Da prestanemo da ćutimo i trpimo nepravdu, klevetanje i laži! Da im se suprotstavimo!

Da ustanemo i kažemo ISTINU!

Kada to propustimo i prećutimo, onda oni koji to čine smatraju da su u pravu. Tek kada izgovorimo ISTINU O SEBI, tada naše reči odzvanjaju u njihovim glavama i čine da shvate, da nije baš sve tako kako to oni zamišljaju ili su čuli od drugih.

Na taj način smo omogućili da ta dva aspekta, božanski i ljudski budu u ravnoteži.

Ravnoteža je isto što i harmonija, a iz nje proizilazi MIR U SVETU!

Mi svi učimo jedni od drugih i kada propustimo, da izgovorimo istinu koju treba da čuju, tada ih uskraćujemo za lekciju zbog koje nas je Bog i spojio. Tada ne izvršavamo božiju promisao.

LjUBAV (Bog) i ISPRAVNOST (Čovek)

Ta dva aspekta našeg bića treba da budu u ravnoteži. Sa jedne strane LjUBAV u svom srcu a sa druge ISPRAVNOST u delovanju prema drugim ljudima. Što znači: voleti i razumeti ali postupati ispravno - govoriti svoju istinu. Ona jedino tako može da bude ispoljena i da odzvanja, ne bi li mogla da se čuje i da deluje.

SRBOVATI PRESTATI NEĆU, sve dok istina ne bude PRIHVAĆENA!

Ne zbog toga, što smo bolji od drugih, već što smo svi ISTI jer učimo istu lekciju. Učimo, da smo svi JEDNO.

Među nama postoji samo jedna razlika, a ona se ogleda u DISBALANSU EGA. Jednima je ego uzeo maha pa su se uzdigli i postali NASILNICI, dok je drugima, tj. nama ego potonuo i postali smo ŽRTVE!

Ono što SVI ZAJEDNO učimo je da vratimo svoj ego u balans, kao i da ostvarimo RAVNOTEŽU svog božanskog i ljudskog aspekta.

S tim što smo mi u prednosti jer ova druga strana tek treba da otkrije ono čega se mi nikada nismo odrekli, a to je ljubav, koja jeste Bog.

Mir i harmonija u svetu će nastati onda kada progovorimo i zauzmemo se za sebe, jer samo tako pomažemo sebi. U isto vreme, pomažemo i onima koji su se uzdigli, da svoj ego vrate u balans.

I to sa ljubavlju u srcu, jer Bog nam samo tako pomaže.

Znači, oni su odradili svoj deo, sada je red na nas! Čak su i preterali u tome i nisu zbog toga krivi. Krivi smo mi jer smo im to, svojim nečinjenjem, DOPUSTILI.

SRBIN ili SERBAN, u prevodu sa sanskritskog (sorabskog, srbskog), sastavljeno je iz dve reči i znači:

SER - poznavalac Božjih tajniž

BAN - onaj, koji je toliko čist, da može biti gospodar Božjih tajni.

Ako smatraš da si dostojan ovog imena, vreme je da nam se pridružiš, da zajedno počnemo da SRBUJEMO jer ćemo, jedino tako, učiniti DOBRO ovom svetu!
Poziv je upućen.

SRBI, progovarajte ako Boga znate, jer SVET vapi za MIROM!
Vapi za ISTINOM, za LjUBAVLjU i za RAVNOTEŽOM!


Autor
Snežana Latinović

Leave a Reply

Your email address will not be published.