СРБОВАЊЕ И МИР У СВЕТУ

Зашто је значајна улога Срба за мир у свету? 

Кажу ми да претерујем са србовањем, а ја им кажем да моје србовање, ако се тако може назвати истина о србској скривеној историји коју објављујем, тешко да може да надмаши њихово вековно србо-тлачење, србо-разарање, србо-мржење и србо-убијање.

Нећу престати да „србујем" све док последњи Србин не схвати КО је, и ЗАШТО је прогањан и сатиран. Зашто су нас поделили по вери, по националној припадности, наденувши комадићима наше отаџбине различита имена и искривили нам писмо и језик, створивши нове, вештачке!

Један наРОД су поделили на различите вере, језике и државе, да би нас лакше поробили!

Док сваки СРБИН не схвати да је разлог томе што ЉУБАВ носи у свом срцу, која је ОЛИЧЕЊЕ САМОГ БОГА у њему. Ту љубав је пружао сваком око себе, не правећи разлику између пријатеља и непријатеља.

И није то, као што многи сматрају, НАША НАЈВЕЋА ГРЕШКА па смо зато ту, где јесмо. НЕ ! То НИКАДА НЕ ТРЕБА ДА МЕЊАМО ! Тек тада бисмо се о Бога огрешили!

Оно што Србин треба да научи из ове вековне лекције јесте - да ТРЕБА ДА СЕ ЗАУЗИМА ЗА СЕБЕ!

ДВА АСПЕКТА НАШЕГ БИЋА

Носити љубав у свом срцу за све људе, без обзира на њихово несвесно понашање јесте БОЖАНСКИ АСПЕКТ нашег бића. То, хвала Богу, нисмо изгубили јер да јесмо, не би се разликовали од оних који су то изгубили и чине лоша дела. 

Међутим, постоји и ЉУДСКИ АСПЕКТ нашег бића и то је оно што треба да усавршимо: ДА НАУЧИМО ДА СЕ ЗАУЗИМАМО ЗА СЕБЕ! Да престанемо да ћутимо и трпимо неправду, клеветање и лажи! Да им се супротставимо!

Да устанемо и кажемо ИСТИНУ!

Када то пропустимо и прећутимо, онда они који то чине сматрају да су у праву. Тек када изговоримо ИСТИНУ О СЕБИ, тада наше речи одзвањају у њиховим главама и чине да схвате, да није баш све тако како то они замишљају или су чули од других.

На тај начин смо омогућили да та два аспекта, божански и људски буду у равнотежи.

Равнотежа је исто што и хармонија, а из ње произилази МИР У СВЕТУ!

Ми сви учимо једни од других и када пропустимо, да изговоримо истину коју треба да чују, тада их ускраћујемо за лекцију због које нас је Бог и спојио. Тада не извршавамо божију промисао.

ЉУБАВ (Бог) и ИСПРАВНОСТ (Човек)

Та два аспекта нашег бића треба да буду у равнотежи. Са једне стране ЉУБАВ у свом срцу а са друге ИСПРАВНОСТ у деловању према другим људима. Што значи: волети и разумети али поступати исправно - говорити своју истину. Она једино тако може да буде испољена и да одзвања, не би ли могла да се чује и да делује.

СРБОВАТИ ПРЕСТАТИ НЕЋУ, све док истина не буде ПРИХВАЋЕНА!

Не због тога, што смо бољи од других, већ што смо сви ИСТИ јер учимо исту лекцију. Учимо, да смо сви ЈЕДНО.

Међу нама постоји само једна разлика, a oнa сe огледа у ДИСБАЛАНСУ ЕГА. Једнима је его узео маха па су се уздигли и постали НАСИЛНИЦИ, док је другима, тј. нама его потонуо и постали смо ЖРТВЕ!

Оно што СВИ ЗАЈЕДНО учимо је да вратимо свој его у баланс, као и да остваримо РАВНОТЕЖУ свог божанског и људског аспекта.

С тим што смо ми у предности јер ова друга страна тек треба да открије оно чега се ми никада нисмо одрекли, а то је љубав, која јесте Бог.

Мир и хармонија у свету ће настати онда када проговоримо и заузмемо се за себе, јер само тако помажемо себи. У исто време, помажемо и онима који су се уздигли, да свој его врате у баланс.

И то са љубављу у срцу, јер Бог нам само тако помаже.

Значи, они су одрадили свој део, сада је ред на нас! Чак су и претерали у томе и нису због тога криви. Криви смо ми јер смо им то, својим нечињењем, ДОПУСТИЛИ.

СРБИН или СЕРБАН, у преводу са санскритског (сорабског, србског), састављено је из две речи и значи:

СЕР - познавалац Божјих тајни

БАН - онај, који је толико чист, да може бити господар Божјих тајни.

Ако сматраш да си достојан овог имена, време је да нам се придружиш, да заједно почнемо да СРБУЈЕМО јер ћемо, једино тако, учинити ДОБРО овом свету!

Позив је упућен.

СРБИ, проговарајте ако Бога знате, јер СВЕТ вапи за МИРОМ!
Вапи за ИСТИНОМ, за ЉУБАВЉУ и за РАВНОТЕЖОМ!


Аутор
Снежана Латиновић

Leave a Reply

Your email address will not be published.